ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNÜ TALEPLERİ KARŞILANACAK!

ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNÜ TALEPLERİ KARŞILANACAK!

ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNÜ TALEPLERİ KARŞILANACAK!


Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Of Fidanlık Müdürlüğü, Doku Kültürü Laboratuvarı’na kavuşuyor.

Sağlıklı ve verimi yüksek fidan temininde sıkıntı yaşanan odun dışı orman ürünlerindeki sorunu ortadan kaldıracak Laboratuvarın tamamlanmasına artık az bir zaman kaldı.

BU LABORATUVAR SAĞLIKLI FİDANLAR ÜRETECEK
Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Trabzon Orman Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Of Orman Fidanlık Şefliğinde yapımı devam eden Doku Kültürü Laboratuvarı inşaatında incelemelerde bulundu. 
İnceleme esnasında kendisine Fidanlık Müdürü Faruk Aksu ve Fidanlık Şefi Özgür Yılmaz eşlik etti.


BİRÇOK TÜRDE FİDAN BURADAN SAĞLANACAK
İnşaatın son aşamalarına gelindiği Laboratuvarda, mavi yemiş gibi odun dışı orman ürünleri başta olmak üzere birçok türde fidanlar üretilebilecek. Laboratuvarın önemli bir özelliği de kısa zamanda hastalıktan arındırılmış verimi yüksek çok sayıda fidanın üretimine imkân sağlayacak olması.

ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNÜ TALEPLERİ KARŞILANACAK!
Konuyla ilgili bilgi veren Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz; “Odun dışı orman ürünlerinde sağlıklı ve verimi yüksek fidan temininde sıkıntı yaşanmakta.​ Yakın zamanda faaliyete geçirmeyi planladığımız Laboratuvarda, vatandaşlarımızın özellikle odun dışı orman ürünü fidanı taleplerini karşılamayı hedefliyoruz. Günümüz gelişen teknolojisiyle kullanımı yaygınlaşan doku kültürü uygulamasının bölgemize kazandırılmasına sundukları desteklerden ötürü Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Orman Genel Müdürlüğümüze duyduğumuz şükranlarımızı ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.​