O KURTARMA BOTU DUALARLA DENİZE İNDİRİLDİ

O KURTARMA BOTU DUALARLA DENİZE İNDİRİLDİ

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne tahsis edilen Şehit Eren Bülbül isimli Bot, Vali İsmail Ustaoğlu’nun katılımı ile denize indirildi.

O KURTARMA BOTU DUALARLA DENİZE İNDİRİLDİ

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne tahsis edilen Şehit Eren Bülbül isimli Bot, Vali İsmail Ustaoğlu’nun katılımı ile denize indirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile Şehit Eren Bülbül adı verilen ve ARES firması tarafından ARES fabrikasında imal edilen arama kurtarma botu 2021 yılının son gününde düzenlenen törenle suya indirildi.

İSMİNİ BAKAN SOYLU VERDİ
Trabzon’da Şehit Eren Bülbül Botu önceki hafta düzenlenen törende dualarla denize indirildi. Trabzon Limanı’nda düzenlenen törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, bürokratlar ve davetliler katıldı.
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen Trabzonlu iş İnsanı Kerim Kalafatoğlu’nun ARES Fabrikasında yapılan arama kurtarma botuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile Şehit Eren Bülbül adı verildi.


2021’İN SON GÜNÜNDE SUYA İNDİRİLDİ
Denize indirme töreni öncesi Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Eren Bülbül adının bota verilmesinin anlamlı olduğunu belirterek; “2021 yılının son iş gününde beraberiz. 2022 yılımızın memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni yılınızı tebrik ediyoruz. Burada Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü uhdesinde hizmet veren Deniz Limanı Şube Müdürlüğümüze tahsis edilen bir karakol botumuzun suya indirilmesi için bir aradayız. Bugünü anlamlı kılan da 4.5 yıl önce şahadete yürüyen bizim Eren Bülbül yavrumuzun ismini bu karakol botuna verilmesi oldu. Dünde malumunuz Cumhurbaşkanlığımız da külliyede Eren Bülbül adına 1 Ocak’ta vizyona girecek olan Kesişme filminin galasına katıldık. Şehit Eren Bülbül isminin verildiği karakol botunun suya indirilişini icra ettik.” dedi.

ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRECEK
Arama kurtarma çalışmalarında şehit Eren Bülbül botunun kullanılacağını söyleyen Ustaoğlu; “Özellikle bölgemizde zaman zaman yaşadığımız doğal afetler sonucu denizlerde arama kurtarma faaliyetleri sürdürüyoruz. Gücüyle ve seri hareketiyle sahil güvenliğine katkı sağlayacak bu tip botlar, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanabileceğiz. İlimizde nasıl ki her alanda emniyet ve asayişimiz için huzurumuz için mücadele veriyorsak bu araç takviyeleriyle birlikte aynı kararlılıkla mücadelemiz devam edecek!” ifadelerini kullandı.
Vali Ustaoğlu’nun açıklamalarının ardından Eren Bülbül Kurtarma Botu dualarla denize indirildi.