?MÜMİNLER ANCAK KARDEŞTİR?

?MÜMİNLER ANCAK KARDEŞTİR?

2019 yılının hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Genç, Müslümanların savaşlarla birbirine kırdırıldığını belirterek, barış ve dostluğa vurgu yaptı.

?MÜMİNLER ANCAK KARDEŞTİR?

2019 yılının hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Genç, Müslümanların savaşlarla birbirine kırdırıldığını belirterek, barış ve dostluğa vurgu yaptı.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, yeni yıl mesajı yayınladı. Başkan Genç yayınladığı mesajda 2019 yılının hayırlara vesile olmasını diledi.

?MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNE KIRDIRILIYOR?
Başkan Genç, mesajında şu ifadeler yer verdi;
?Bütün insanlığın ortak dileği olarak şunu ifade edebiliriz ki, 2019 yılı dünyada iyilik ve güzelliklerin hâkim olduğu bir yıl olsun... Savaşlar, katliamlar ve terör olaylarının son bulmasını bütün insanlığın ortak dileği olarak ifade ediyorum. Dünyadaki bütün insanlar din, ırk, düşünce ve milliyet ayrımı gözetmeden birbirleriyle dostça ve kardeşçe yaşasın. Dünya barışı ve insanlık için en büyük tehdit savaş ve katliamlardır. İslâm dünyası ve diğer ülkelerde savaş ve katliamlardan çok sayıda insan yaşamını yitirmektedir. Üzülerek ifade etmeliyiz ki, bu savaş ve katliamların büyük çoğunluğu İslâm dünyası coğrafyasında yaşanmaktadır.  Ne hazindir ki, Cenab-ı Allah´ın yüce kitabı Kur´an-ı Kerim´de buyurduğu ?Müminler Ancak Kardeştir´ ayeti kerimesinin aksine yıllardır Müslümanlar, birbirlerine kırdırıldığı savaşlarla bütün enerjisini tüketmektedir. Yaşadığımız yüzyılda insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu şey barış, dostluk ve kardeşliktir.

?EN İÇTEN DİLEĞİMİZ; SAVAŞLARIN BİTMESİ?
Geride bıraktığımız 2018 yılı içinde ülkemizde güzelliklerin yanında hepimizi üzüntüye boğan olaylar da yaşandı. Komşularımız Suriye ve Irak´ta iç çatışmalar nedeniyle çok sayıda masum Müslüman yaşamını yitirdi. Cenab-ı Allah´tan en içten ve samimi dileğimiz yeryüzünde bütün savaşların son bulmasıdır. Güzel Türkiye´mizde din, mezhep, inanç ve ırk ayrımı gözetmeden hepimiz dostça, kardeşçe yaşıyoruz. 2019 yılında da ülkemizdeki birlik ve beraberlik iklimini pekiştirerek bizi bölmek isteyen iç ve dış düşmanlarımızın bütün tuzaklarını, hilelerini boşa çıkarmalıyız. Bu dileklerle mesajıma burada son verirken 2019 yılının bütün İslâm âlemi ve insanlık için hayırlara, güzelliklere ve iyiliklere vesile olmasını Yüce Rabbimizden dilerim.?