MUHTEŞEM AÇILIŞ

MUHTEŞEM AÇILIŞ

Trabzon Sanatevi 11. Uluslararası Sanat Günleri muhteşem bir açılışla başladı.

 MUHTEŞEM AÇILIŞ

Trabzon Sanatevi 11. Uluslararası Sanat Günleri muhteşem bir açılışla başladı.

Trabzon Sanatevi, 11. Uluslararası Sanat Günlerini 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında yurt içinden ve Afganistan, Gürcistan, Rusya, Kuzey Kıbrıs ve İran´dan birçok ünlü sanatçının katılımıyla başladı. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde yapılan açılış törenine Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Rusya, İran, Kuzey Kıbrıs, Gürcistan başkonsolosları, Makedonya Fahri konsolosu ve Tsiad Başkanı Sırrı Furkan Eren, kurum ve kuruluş temsilcileri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Açılışa gösterilen yoğun ilgi, sanatçılar tarafından ?sanata verilmesi gereken desteğin umut ışıkları? olarak değerlendirildi.

 

Açılış konuşmasını Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç´ın yaptığı törende, belediye başkanları Ahmet Metin Genç, Murat Zorluoğlu, milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalarda Trabzon´un zengin kültür ve sanat geçmişinden söz ettiler. Kültür ve sanat alanında kente yapılması gereken yatırımların önemine vurgu yaptılar. Bunların başında iyi bir kültür ve sanat kompleksinin kente kazandırılması ve bir sanat takviminin oluşturulmasının altını çizdiler.

 

Konuşmalar sonrasında aramızdan ayrılan ressam Yusuf Katipoğlu anısına açılan resim ve fotoğraf sergileri, bahçedeki el sanatları standları gezildi. Devamında Kültür ve Turizm Müdürlüğü sanat galerisinde açılan Kuzey Kıbrıs ve İran´lı sanatçıların fotoğraf sergilerinin açılışı yapıldı. Değerli sanatseverlerin bu sergileri izlemelerini ve kaçırmamalarını öneriyoruz. Gecenin son programında Trabzon´un ünlü müzik grubu Beyaz Saçlılar sahne aldı. 1970´li yılların Türk ve yabancı pop parçalarıyla adeta bir nostalji rüzgarı estirdiler. Salondaki coşku geçmişe götüren parçalarla ve romantik melodilerle nefis bir müzik ziyafetine dönüştü.