MUHTARLARLA 31. İSTİŞARE TOPLANTISI

MUHTARLARLA 31. İSTİŞARE TOPLANTISI

Trabzonlu muhtarlarla 31. İstişare Toplantısı’nda bir araya gelen Ortahisar Belediye Başkanı Genç, muhtarların kendisinin mesai arkadaşı olduğunu söyledi.

MUHTARLARLA 31. İSTİŞARE TOPLANTISI 

Trabzonlu muhtarlarla 31. İstişare Toplantısı’nda bir araya gelen Ortahisar Belediye Başkanı Genç, muhtarların kendisinin mesai arkadaşı olduğunu söyledi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar muhtarlarıyla 31. İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi. 

MUHTARLAR BENİM MESAİ ARKADAŞLARIM 
Toplantıda muhtarlara hitap eden Başkan Genç, göreve geldiği andan itibaren muhtarları mesai arkadaşı olarak gördüğünün altını çizerek; “19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla başkanımızın Ankara’da olmasından dolayı ziyaretimizi yeni gerçekleştirdik. Muhtarlık çok önemli bir hizmet kurumudur. Her sorunun doğal ve ilk muhatabı sizlersiniz. Bir işe merhem olmanın manevi hazzını da siz yaşıyorsunuz. Bu iş tek kileme ile özetlenir o da fedakârlıktır. Ailenizden, işinizden, eşinizden, dostunuzdan fedakârlık yaparak milletimize hizmet ediyorsunuz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da muhtarlara çok değer veriyor. Biz de yerelde o anlayışla çalışma yapıyoruz. Sizleri mesai arkadaşımız olarak görüyorum. Samimiyetimizden asla kuşkunuz olmasın. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Trabzonlu, Ortahisarlı ve bizim muhtarımız. Bundan daha büyük gurur olabilir mi? Sizlerle güzel çalışmalara imza attık. Hukukumuz, sıkı bağlarımız oluştu. Ben bu Federasyonun dışında kurulan başka dernekleri tanımıyorum. Hepinize de iştirak ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok güzel çalışmalara imza atacağız.” dedi. 


BAŞKANIMIZ BİZE HER ZAMAN YARDIMCI OLDU 
Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Adil Alemdağ, Başkan Genç’in muhtarlara her zaman yardımcı olduğunu ifade ederek; “Burada 31. defa toplanıyoruz ve 10.yılı tamamlıyoruz. Bu şansı bize sunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e huzurlarınızda şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğimizin devam etmesinde bize çok yardımcı olmuştur. 10. yılımızı tamamlıyoruz, önümüzde bir seçim var. Bu seçimde görevi bırakacak arkadaşlar olacak ve yeni görev alacak arkadaşlar olacak. Ben şimdiden herkese hayırlı seçimler diliyorum.” diye konuştu. 

YENİ YASA İŞLERİMİZİ KOLAYLAYACAK!
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, yeni muhtar yasasının hazırlandığını ve muhtarların istediği birçok hususun yasa içinde yer aldığını dile getirdi. Muhtarlar Konfederasyonu’nun bugüne kadar çok güzel çalışmalar yaptığını kaydeden Aktürk; “Bugünlere kolay gelinmedi. Yollar yüründü, ricalar yapıldı. Biz Türkiye’yi dolaştık, dolaşırken de muhtar camiası için bir şeyler istedik. Bunu kendimiz için istemedik. Muhtarlar camiası için istedik. Geçmişi karanlık olanlar, geçmişi entrika olanlar bizim gideceğimiz aydınlık yolları hayal bile edemezler. 19 Ekim sıradan bir gün değildir. 2016 yılından itibaren bizim çabamız sayesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla kutlamaya başladık. Ücretler, silah ruhsatları dâhil Cumhurbaşkanımız bize imkânlar sağladı. Konfederasyon ne işe yarıyor diyenler, bunları görsünler. Bunları bizler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Yeni muhtar yasası istedik. Bu yasa hazırlandı, depremden dolayı meclise gelemedi ama şimdi meclis açıldığında meclise gelecek. İsteğimiz her şey bu yasada var. Arkadaşlar, hizmet sosyal medyada iki kişiyle fotoğraf çekerek olmuyor, hizmet sahada oluyor. Bunun da bir örneği Ahmet Başkanımız ve kaymakamımızdır. İnşallah, Trabzon bunu örnek alır ve Trabzon’a çatı model olarak oturtur.” şeklinde konuştu.