MUHTARLARLA 29. İSTİŞARE TOPLANTISI

MUHTARLARLA 29. İSTİŞARE TOPLANTISI

Muhtarlarla 29. İstişare Toplantısı’nda bir araya gelen Başkan Genç; “Cumhuriyetimizin 100. yılında da bu güzel topraklara birlikte hizmet edeceğiz!”

MUHTARLARLA 29. İSTİŞARE TOPLANTISI 

Muhtarlarla 29. İstişare Toplantısı’nda bir araya gelen Başkan Genç; “Cumhuriyetimizin 100. yılında da bu güzel topraklara birlikte hizmet edeceğiz!” 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, muhtarlarla 29. İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi.

BİRLİKTE GÜZEL İŞLERE İMZA ATTIK 
Toplantıya Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Adil Alemdağ ile çok sayıda muhtar katıldı.Başkan Genç, muhtarlarla bugüne kadar yapılan proje ve hizmetler ile bundan sonra yapılacak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Muhtarlar toplantısında konuşan Başkan Genç; “Birlikte güzel işlere, güzel hizmetlere imza attık. Bu şehri daha da güzelleştirmek için çalıştık. 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin 100. yılında da bu güzel topraklara birlikte hizmet edeceğiz, birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Toplantıda ilk olarak konuşan Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Adil Alemdağ, Başkan Genç’e istişare toplantılarından dolayı teşekkür etti. Alemdağ, muhtarların mahalleleriyle ilgili sorun ve taleplerini Ortahisar Belediyesi’ne ilettiğini bunların çözülmesi için 2023 yılında hep birlikte mücadele edeceklerini dile getirdi.

“TRABZONLULAR TRABZON’UN DIŞINDA BAŞKÖŞEDE”
Trabzon’un değerlerine sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk şöyle konuştu; “Bunun altını çiziyorum. Bu şehirden giden kim varsa, dışarıda değeri biliniyor ve dışarıda mücadelesi ediliyor. Bana başkanlığı kimse bahşetmedi, belli bir çalışmadan sonra buraya geldim. Dışarıda Trabzonlu dediğiniz zaman başköşede oturtuyorlar arkadaşlar. Ama bu şehirde kıyım kıyım doğranıyoruz. Bulunduğumuz makamlar gelip geçici. Bize kimse makam bahşetmedi. İnsanlar bir söz söylerken önce geçmişine bakacak. Evet, üç aydır, bir yıldır Trabzon’da kıyım kıyım kıyılıyorum. Hiçbir zaman yüzümü kızartacak bir şey yapmadım. Trabzon Ankara’da müthiş bir şekilde izleniyor. Evet, bir bayrak Trabzon’a getirdim ama bu bayrağın benden sonra nasıl devam edeceğine bakılmalı. Değerler var ki, sahip çıkmak lazım. Ayın 19’unda Ankara’da düzenlediğimiz muhtarlar gününde çok eleştiri aldım. Burada 25 bin muhtarı topladık ve orada bir konuşma yaptık. Ama bu konuşmadan haz duyulması gerekiyordu ve endişelenilmemesi gerekiyordu. Bekir Aktürk’te hırsızlık, yolsuzluk asla olmaz. Yarın utanacakları lafları söylemesinler. Biz söylenenleri not alıyoruz. Yarın bunları önlerine çıkaracağız.”

“HİZMET ETMENİN GAYRETİ İÇİNDEYİZ”
Ortahisar muhtarlarıyla birlikte bugüne kadar çok güzel hizmetlere imza attıklarını kaydeden Başkan Genç; “Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Burada 29. toplantımızı yapıyoruz. Övünülecek bir husus varsa, o da sizlerin de bizlerin de bir şeyler yapmanın, hizmet etmenin gayreti içinde olmasıdır. Sizleri hakiki, gerçek anlamda Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir mesai arkadaşı olarak kabul ediyorum. Bu toplantılarımızda bir koordinasyon, iletişim sağlama derdindeyiz. Birlikte güzel işlere, güzel hizmetlere imza attık. Bu şehri daha da güzelleştirmek için çalıştık. 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin 100. yılında da bu güzel topraklara birlikte hizmet edeceğiz, birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“KIRSALDAKİ YAŞAMI DESTEKLEMEK İÇİN MUAFİYET TANIDIK”
Ortahisar’da 36 mahalleyi ve belde belediyesinden dönüşen 7 mahalleyi kırsal mahalle statüsüne alarak ruhsat harcı, emlak vergisi ve su tarifesiyle ilgili muafiyet tanıdıklarını dile getiren Başkan Genç; “Kırsal mahalle koşununda netleşmeyen hususlar var. Bununla ilgili aldığımız meclis kararını paylaşmak istiyorum. Merkez mahallelerimiz önceden 42 taneydi. Büyükşehir olduktan sonra bunlara eklenenler oldu. Eklenen mahallelerimiz Büyükşehir Yasası’ndan önce köy statüsündeydi. Sonra mahalle oldular. Beşirli ile Karlık mahallesinin yasal yükümlülükleri eşitlenmiş oldu. Devletimiz bir yasayla beraber bunların yükümlülüklerini aynı da yürürlüğe koymadı. Yeni çıkan yasa gereği bitişen mahallelerimize tanınan muafiyetlerin aynısına kırsal mahalle statüsü verilmesiyle ilgili belediye meclislerine yetki verildi. Buradaki muafiyet su, ruhsat ve emlak giderlerini kapsıyor. İlçemizdeki 36 mahallemizin tamamına meclisimiz bunu tanıdı. Bundan dolayı belediyemizin maddi kaybı sadece emlakta 3,5 trilyondur. Emlak ve ruhsat harçları hariç. Biz kırsaldaki yaşamı desteklemek için bu kararı aldık. Bitişen 36 mahallemizin tamamı eski statülerinde devam edecek. Dönüşen 7 beldemizde ise Çağlayan ve Akoluk mahallelerimizin merkezi kısımlarını kentsel olarak bıraktık. Geri kalanlarında aynı uygulamaya gittik. Biz beldelerde de aynı muafiyeti uyguladık. İmar planı olan ve yapılaşmış olan alanları sabit tuttuk. Plan dışındaki alanlarda ise yeni yapılaşma uygulaması oluşturduk. Bu süreci bu şekilde yöneterek o standardı kurmaya çalıştık. İnşallah, aralık ayında Büyükşehir Meclisinden geçerek tamamlanmış olacak.” ifadelerine yer verdi.

“ALTYAPIDA ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİK”
Ortahisar’da yürütülen altyapı çalışmalarında Ortahisar Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin iyi bir koordinasyon kurduğunu ifade ede Başkan Genç, “Ortahisar’ımızda 565 km uzunluğundaki içme suyu, drenaj vb. çalışmaların sizleri yorduğunun bilincindeyiz. Bu işe başlarken birden fazla parametrenin bilinciyle başladık. Hiçbir belediye başkanı altyapıya yatırım yapmak istemez. Ama temiz içme suyu kullanılması için mücadele ettik. Yarın bu sokaklarda yürüyeceğiz. O nedenle zor bir iştir. Temiz içme suyunun sağlanması farzı ayın derecesinde olan bir iştir. Bütün sıkıntılara rağmen önemli mesafe kat ettik. TİSKİ’nin çalışma yaptığı 522 sokağımızın 362 adedini tamamladık ve hizmete aldık. Geriye kalanlarda da kışın da çalışmaya devam etmek suretiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Büyükşehir ile iyi bir koordinasyonumuz var. Doğalgaz sıkıntılarımız var. Bunları da halledeceğiz. Bu işler kolay olmuyor arkadaşlar. Derler ya para ile yapılacak iş değil, gerçekten değil. Ama günün sonunda dediğiniz bir şey var. Allah nasip ederse hizmet yaparsınız. Bunun mutluluk tarafı burada. Asıl olan yarın bizlerin de sizlerin de vazifeyi bıraktıktan sonra Trabzon’un sokaklarında, Uzun Sokak’ta alnı açık, başı dik yürüyebilmektir. İnşallah bu neviden güzel işler yaparız ve ardımızda bir hoş seda bırakırız. Yeni yılda da güzel işler yapmak dileğiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” diye konuştu.