MUHTARLAR KANUNU YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ

MUHTARLAR KANUNU YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ

Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Aktürk,‘Muhtarlar Günü’dolayısıyla yaptığı açıklamada Muhtarlar Kanunu’nun yürürlüğe girmesi gerektiğini belirtti.

MUHTARLAR KANUNU YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ

Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Aktürk,‘Muhtarlar Günü’dolayısıyla yaptığı açıklamada Muhtarlar Kanunu’nun yürürlüğe girmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Muhtarlar günü vesilesiyle açıklamalarda bulundu.

BİR AN ÖNCE YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, 19 Ekim Muhtarlar günü vesilesiyle açıklama yaptı.
Aktürk, muhtarlar kanununun bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini belirtti.
Aktürk’ün açıklamaları şu şekilde;
1829’dan bu yana faaliyetlerini sürdüren yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlığın, tarihsel bağlarını korumak için ilan edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü'nün bu yıl 7.’sini kutlayacağız. 
Kurulduğu günden bu yana devletin tüm kurumları ile vatandaşlar arasında köprü vazifesi yapan, ülkenin gören gözü işiten kulağı olan muhtarlık, vatandaşın ihtiyacına koşan, bilgisi birikimi ile mahalle sakinlerine danışmanlık yapan 7/24 kapısı telefonu çalan, çağrıldığı yere varan, ülkesindeki tüm kişi ve kurumların başvurduğu önemli bir temsiliyettir.


KANUN GÜNCELLENMELİ
Ancak bu tarihi köprünün çok acil restorasyona ihtiyacı vardır. 1924 yılında çıkan 442 Sayılı Köy Kanunu ve 1944 yılında yürürlüğe giren 4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline dair Kanun’un değiştirilmesi ve gönümüz koşullarına uygun ve teknolojik dünyaya cevap verebilecek seviyeye getirilmesi artık mecburidir.
Mevcut kanunlar atıl olmakla birlikte bazı maddeleri lağvolmuş ya da çağın çok gerisinde kalmıştır. 
Şu an mecliste bulunan muhtar kanunu bir an önce mecliste kabul edilip yürürlüğe girmesi sağlanmalıdır.


19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Ayrıca tebligat kanununda da bir değişiklik yapılması elzemdir. Muhtarların posta memuru durumundan kurtulması gerekmektedir. Muhtarlıklarımız postacıların dağıtım merkezi haline gelmiştir umarız ve dileriz bu kanunlar bir an önce yürürlüğe girer muhtarlık kurumu hak ettiği noktaya gelir. 
Ve bugün Ankara’da açılışı yapılan muhtar evinin yapılmasında hazırlanılıp hizmete sunmada emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Güncel yasalarla daha işlevli hale gelmesi gereken muhtarlar için 19 Ekim’i kutlama günü ilan eden ve “Ben de Türkiye’nin muhtarıyım” diyerek camiamıza verdiği önemi her fırsatta dile getiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür eder, tüm mevkidaşlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlarız…”