MUHTAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR

MUHTAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR

MUHTAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR

MUHTAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR

Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle, “Demokrasinin temel taşı” olan muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Maçka’da düzenlenen törenlerle hatırlandı.

Maçka’da “19 Ekim Muhtarlar Günü” hükümet konağı önündeki çelenk sunma töreni ile kutlandı.

MUHTARLAR GÜNÜNE YÜKSEK KATILIM
Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleşen etkinlikte, “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla Maçka Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.
Düzenlenen programa; Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan,  Maçka Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Selim Koçhan, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği temsilcileri ile Siyasi Parti ve STK temsilcileri. Kurum amirleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


HALKIN YÖNETİME KATILIMININ İLK AŞAMASI
İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunun ardından Maçka Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Selim Koçhan Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Maçka Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Selim Koçhan yaptı.
Koçhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
2015 yılında çıkarılan genelge ile 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Dolayısıyla bu yıl Muhtarlar Günü’nün beşinci yılını kutluyoruz.
Yerel yönetimler, gerek demokratik hayatta oynadıkları roller, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimleridir.
Muhtar, kelime anlamı itibariyle; Türk toplumunun tarihsel-geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle; söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır.


DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Muhtar demokrasinin temel taşıdır.’
Bugünün ‘Muhtarlar Günü’ ilan edilmesine vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve tüm emeği geçenlere, camiamız adına teşekkür ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle bu müessesede görev yapmış arkadaşlarımızı saygı ve sevgiyle anıyorum. Ayrıca bugün aramızda olmayan, bu müesseseye hizmet etmiş ebediyete göç etmiş muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”


MUHTARLAR ONURUNA YEMEK VERİLDİ
Öte yandan Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Maçka’daki muhtarların onuruna 19 Ekim Muhtar Günü anısına bir yemek verdi.
Maçka’daki Büyük Sümela Otelinde düzenlenen yemeğe Kaymakam Çomaklı ve Başkan Koçhan’ın yanı sıra, Mahalle Muhtarları katıldı.
Kaymakam Çomaklı ve Başkan Koçhan, yaptıkları değerlendirmede Muhtarlar günü dolayısı ile mesai arkadaşlarımız muhtarlarımız ile bir araya gelerek, günlerini kutladık, hasbihal ettik. Bu vesile ile tekrar 19 Ekim Muhtarlar Gününde tüm muhtarlarımızın gününü kutlarız” ifadelerini kullandılar.

Ali TİRİTOĞLU