MÜFTÜLÜKTEN ÖRNEK ÇALIŞMA

MÜFTÜLÜKTEN ÖRNEK ÇALIŞMA

Yaz Kur’an Kurslarıyla çocuklara dinimizin temel değerlerini öğreten Maçka Müftülüğü, Sosyal Sorumluluk Projeleriyle de çeşitli etkinlikler düzenliyor.

MÜFTÜLÜKTEN ÖRNEK ÇALIŞMA

Yaz Kur’an Kurslarıyla çocuklara dinimizin temel değerlerini öğreten Maçka Müftülüğü, Sosyal Sorumluluk Projeleriyle de çeşitli etkinlikler düzenliyor.

‘Ulu Çınarlar’ projesiyle Kur’an Kursu öğrencilerini büyükleriyle tanıştıran Maçka Müftülüğü, ‘Çocuklarla Camide Bir Gün’ projesiyle de eğlendirerek öğretiyor.

MAÇKA MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN ÖRNEK PROJELER
Maçka ilçe genelinde başlatılan Yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrencilerle Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında birçok etkinlik gerçekleştiren Maçka Müftülüğü, ‘Ulu Çınarlar’ projesiyle kursiyer öğrencilerle ilçemiz büyüklerini ziyaret etti.
Ardından ‘Çocuklarla Camide Bir Gün’ projesi kapsamında da Şehit Eren Bülbül Camii’nde bir dizi etkinliğe imza attı.


ULU ÇINARLAR PROJESİ
"Ulu Çınarlar" projesi kapsamında kuşaklar arası kaynaşmayı sağlamak amacıyla, Sukenarı Mahallesi Camii İmam Hatibi Sinan BÜLBÜL ve Akarsu Mahallesi Camii İmam Hatibi Mümin DEMİRAY rehberliğinde Yaz Kur'an Kursu öğrencileri ile beraber çınarlarımıza ziyaretler gerçekleştirdiler.

ÇOCUKLARLA CAMİDE BİR GÜN
“Çocuklarla Camide Bir Gün Projesi” Şehit Eren Bülbül Camii’nde gerçekleştirildi.
Çocuklarla Camide Bir Gün Programı: Kahvaltı, Dini Bilgiler ve Kısa Sureler Dersi. Kur’an-ı Kerim Programı, Öğle Namazı, İlahi ve Şiir Okunması. Tiyatro Oyunu, Yemek ve İkindi Namazı, Şehit Eren Bülbül Kabir Ziyareti, Cami Bahçesinde Sosyal Etkinlik, Akşam Namazı, Yasin-i Şerif Tilaveti, Yatsı Namazı ve Dua ile sona erdi.


BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLDİ!
Programa İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci iştirak edip çocuklar ile öğle namazını cemaatle kılıp, namaz sonrasında çocuklarla sohbet etti. Sonrasında Şehit Eren Bülbül Camii İmam Hatibi Orhan Kadı hocanın destekleri ile hazırlanan hediyeler İlçe Müftüsü tarafından Kur’an- ı Kerim okumaya geçen öğrencilere takdim edildi.
Hediye töreninden sonra İmam Hatip Orhan Kadı ve Muhammed Erkan hocaların rehberliğinde Şehit Eren Bülbül kabri başında ziyaret edilip Yasin-i Şerif okunarak dua edildi.

Ali TİRİTOĞLU