Müdür Karakaş’tan Okul Müdürlerine Önemli Uyarılar

Müdür Karakaş’tan Okul Müdürlerine Önemli Uyarılar

Müdür Karakaş’tan Okul Müdürlerine Önemli Uyarılar

Müdür Karakaş’tan Okul Müdürlerine Önemli Uyarılar

Okul Müdürleri toplantısında konuşan Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cemil karakaş, dijital bağımlılıktan obeziteye kadar bir çok konuda önemli uyarılarda bulundu. 

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Trabzon' da 202 okul,  63 bin 694 öğrenci ve  4 bin 745 öğretmen ile büyük bir camia olduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, "Bu anlamda biz aldığımız görevin, sorumluluğun farkındayız. Amacımız geçmişte olduğu gibi şimdi de başarı çıtamızı daha üst seviyelere çıkarmaktır. Her biri özveriyle çalışan alanında donanımlı siz idarecilerimizin bilgi ve becerileriyle öğrencilerimizi en üst seviyeye taşıyacağımıza inanıyorum" dedi.

Okullarda eğitim ortamlarının iyileştirilmesi ve zenginleştirilmesine, ders kitapları ve öğretim materyallerinin verimli bir şekilde kullanılmasına yönelik gerekli tedbirlerin alındığını belirten Müdür Cemil Karakaş,  "Öğrencilerimizin akademik, meslekî ve sosyal kültürel açıdan daha iyi yetişmeleri için elinizden gelen tüm  gayreti göstereceğinize inanıyorum.” dedi. 

Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda okul müdürlerini uyaran Müdür Karakaş, okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılması gerektiğini ifade etti.

TRKİYE 100 YIL VURGUSU

Şehrinin soyut ve somut kültürel mirasını, değerlerini bilmesi ve koruması, okul içi ve okul dışı etkinliklerin artırılması için komisyonların acil kurulmasını isteyen Müdür Cemil Karakaş,  "Bu bağlamda, Türkiye Yüzyılı perspektifinden ülkenin gelecek vizyonu doğrultusunda etkinliklerin planlanmasını son derece önemsiyoruz.” dedi. Müdür Karakaş , “ilimizde bulunan müze ve ören yerleri, tarihi eserler ve camiler, kale, şehitlikler, kütüphaneler, üniversite gibi tarihi ve kültürel mekânlarının ziyaret edilmesi için gerekli planlamanın yapılmasını istiyorum." dedi.

Toplantıda 2023/28 sayılı genelgede yer alan maddeleri okul müdürlerine aktaran Müdür Karakaş, tedbirlerin belirtildiği genelgeye göre, okul aile birlikleri kararıyla daha önceden belirlenen kıyafetler tercih edileceğini ve velilere maddi külfet oluşturmamak için zaruret hâli dışında değişikliğe gidilmeyeceğini söyledi.Müdür Karakaş, kurum müdürlerinden   öğretmenlerin, mesleki temsil ve öğrencilere rol model olma bakımından önlük giymeyi tercih etmeleri için teşvik etmelerini istedi.

OBEZİTE VE DİJİTAL BAĞIMLILIK VURGUSU

"Obezite ve dijital bağımlılığa dikkat çeken Müdür Karakaş konuşmalarını, “öğrencilerimiz okul bahçelerinde arkadaşlarıyla uyum içerisinde oynamalarına imkân sağlamalarını önemle rica ediyorum. Bu tür etkinlikleri öğrencilerimizin beden ve ruh sağlığı açısından sosyal gelişimlerini önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.

Bakanlığımızca gönderilen öğretmen ve öğrencilere dağıtımı yapılan ders araç gereçleri, ders kitapları ve yardımcı kaynakların okul ve kurumlara zamanında teslim edilmesi sağlanacak. Kitapların temiz ve düzenli kullanılması teşvik edilecek, sıfır atık projesi kapsamında kitapların yıl sonunda okullara teslim edilmesine yönelik tedbirler alınacak." diye konuştu.

 

FİZİKSEL AKTİVİTELER TEŞVİK EDİLECEK

Öğrencilerin güne dinç, neşeli, zinde başlaması ve sağlıklı yaşam için alışkanlıklar edinmesi için imkân dâhilinde sınıflara geçmeden önce kısa bir süre de olsa kültürfizik hareketlerinin önemine dikkat çeken Müdür Cemil Karakaş, "Sağlıklı beslenme alışkanlığının geliştirilmesi ve fiziksel aktiviteleri teşvik etmek amacıyla 'Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı' kapsamında çalışmalar yürütülecek. Okullarda sağlıklı ve güvenli bir eğitim öğretim ortamı oluşturulması yönünde gerekli koruyucu ve önleyici tedbirlerle birlikte velilerimizin gönül rahatlığıyla çocuklarını okullarımıza göndermelerini sağlamak için Bakanlığımızın ilgili genelgesi kapsamında güvenlik önlemleri alınacak." diyerek sözlerini tamamladı.