?MÜCADELE SÜRECEK?

?MÜCADELE SÜRECEK?

?MÜCADELE SÜRECEK?

?MÜCADELE SÜRECEK?

Trabzon iş dünyasının 2018´deki mücadeleye sadık olduğunu belirten Hacısalihoğlu; ?Enflasyonla Mücadele Programı´na desteğimiz sürecek.?

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın öncülüğünde hayata geçirilen Enflasyonla Mücadele Programı´nın döviz kurlarındaki yükselişle hızlanan enflasyonun kontrol altına alınmasına çok önemli bir katkı sağladığını vurguladı.
Hacısalihoğlu; ?Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde tüm oda ve borsalarımız, milli bir dayanışma içinde 2019´da da Enflasyonla Mücadele Programı´na desteklerini sürdürecektir.? dedi.

?TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ TOPYEKÛN DURUŞ SERGİLEMİŞTİR?
Başkan Hacısalihoğlu; ?Enflasyonla mücadele konusunda Türk özel sektörü olarak devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergilemiş, 81 il ve 160 ilçedeki oda ve borsalarımızla birlikte bu programı sahiplenip, firmaların geniş şekilde katılımını sağlamıştık. Trabzon´da da odamız üyesi firmalarımız, Enflasyonla Topyekûn Mücadele kapsamında ?En Az Yüzde 10 İndirim Kampanyası´na büyük bir katılım gösterdi. Enflasyonla mücadelenin 2019´da da aynı şekilde devam etmesini arzu ediyoruz. Çünkü enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle de mücadele demektir.? şeklinde konuştu.

?SORUMLULUK VE GÖREV HEPİMİZİNDİR?
Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektörün yapabileceğinin de altını çizen Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
?Sorumluluk ve görev hepimizindir. TOBB öncülüğünde oda ve borsalarımız, milli bir dayanışma içinde 2019´da da Hazine ve Maliye Bakanlığımızın Enflasyonla Mücadele programına desteklerini sürdürecektir. TTSO olarak bizler de üyelerimizin katkılarıyla enflasyonla mücadeleye devam edeceğiz.?

?DESTEKLER ÇOK OLUMLU VE SÜRDÜRÜLMELİ?
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, enflasyonla mücadele kapsamında üretim ve istihdamda öne çıkan sektörleri desteklemek üzere sektörden gelen vergi indirimi taliplerinin hükümet tarafından olumlu karşılanarak uygulamaya koyulduğunu da hatırlattı.
Hacısalihoğlu şunları söyledi;
?Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak´ın yılsonunda süresi dolan KDV ve ÖTV indirimlerini yeni yılda 3 ay süreyle devam ettirmesine yönelik kararını hem iç piyasayı hem de enflasyonla mücadeleyi destekleme anlamında çok olumlu bulduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle Türk iş dünyasının bu zor süreçten çıkması için verdiği destekler nedeniyle bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve çeşitli alanlardaki desteklerin artarak sürmesini diliyoruz. Türkiye ekonomisi zorlu bir süreci geride bırakarak dengelenme ve istikrar yolunda önemli bir mesafe almıştır. İnanıyoruz ki, kamu ve özel sektör istişaresi ve koordinasyonuyla yeniden tempolu büyüme sürecine girecektir.?