Tarih: 17.07.2024 12:26

MİLLETİN ONUR DESTANI; 15 TEMMUZ!

Facebook Twitter Linked-in

MİLLETİN ONUR DESTANI; 15 TEMMUZ!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kaymakam Çakmak, halkın onurlu mücadelesine ve kararlılığına vurgu yaptı. 

Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin Türk milletinin demokrasi ve milli iradeden başka hiçbir seçeneğe boyun eğmeyeceğini bir kez daha dünyaya gösterdiğini belirtti. 

MİLLETİN ÇELİK İRADESİNİ GEÇEMEDİLER 
Kaymakamımız Abdullah Huzeyfe Çakmak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Kaymakam Çakmak, yayımladığı mesajda şunları kaydetti; 
“15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütünce gerçekleştirilen hain darbe girişimi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen, en alçak darbe teşebbüsü olarak, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak tescillenmiştir.

TÜRK TARİHİ EMSALSİZ DESTANLARLA DOLUDUR 
Türk tarihi milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur.
Vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele, bu toprakların sahipsiz olmadığını her zaman gösteren Aziz Milletimiz, 15 Temmuz 2016 tarihindeki karanlık gecede başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin tüm kurumları ve necip milletimiz, darbecilere karşı onurlu ve güçlü duruş sergileyerek, milli iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmışlardır. Haingirişim, Türk Milletinin çelikten iradesini kıramamış ve darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır.

MİLLET İNANÇ VE KARARLILIĞINI TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ 
Anayasal düzenimizi, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsüne geçit vermeyen milletimiz, Millî birlik ve beraberlik ruhuyla günlerce meydanlarda Demokrasi Nöbeti tutarak, demokrasimizin kazanımlarının ilelebet yaşayacağını tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.
Büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırılara ve düşmanca kalkışmalara, 15 Temmuz’da olduğu gibi, daima göğsünü siper edecek inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’un yıl dönümünde; bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden 15 Temmuz dâhil tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Yaşayan kahraman gazilerimize sağlık, mutluluk diliyorum.” 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —