MİGROS VE ATASU TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ ÇİFTÇİNİN YANINDA

MİGROS VE ATASU TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ ÇİFTÇİNİN YANINDA

MİGROS VE ATASU TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ ÇİFTÇİNİN YANINDA

MİGROS VE ATASU TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ ÇİFTÇİNİN YANINDA

 

                10 Kasım 2023 günü Atasu Kalkınma Kooperatifi ile Migros örnek bir anlaşma yaparak bölgesel fındık üretimi yapan fındık üreticisinin ürününü hak ettiği değerden satın almak üzere bir irade ortaya koydu.

 

                Sezon başından beriAtasu Kalkınma Kooperatifi başkanı Yakup İskenderoğlu, temsil ettiği üreticilerin ürünlerini en doğru fiyatla pazarda yer alması için araştırmalar sonucunda Migros’un “İYİ TARIM” uygulaması ile çiftçiyi desteklediklerini, üretenin emeğinin karşılığını aldığı bir yapı üzerinde çalışmalar yaptığını yakından takip ettiğini ifade etti.

                Trabzon’un içme suyunu sağlayan Atasu Barajının su havzalarının kirletilmemesi için, bölgemizde zorunlu olarak ORGANİK TARIM yapıldığını belirten İskenderoğlu, organik tarımda üreticilerimizin yaşadığı ürün kaybının azaltılmasına yönelik, yöre halkının desteklenmesinin gerektiğini belirterek bu amaçla;  bizlere organik gübre, tarım kireci ve toprak analizi desteği sağlayan Trabzon Büyük Şehir Belediyesine, ürün işlenmesi için  makine desteği sağlayan Dokap’a, eğitim ve değişik destekler sağlayan İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine ayrı ayrı teşekkür ettiğini iletti.

                Gerçekleştirilen proje kapsamında, Mirgos Kuruyemiş Pazarlama Grup Müdürü Seyhan Özgü’ün Trabzon Maçka’daki Kooperatifimizi ziyaret ettiğini belirtti.

                Sosyal sorumluklu kapsamlı bu ziyarette .Özgün üreticilerle tanıştı, fındık alım işlemlerini yerinde inceledi ve üreticilerin fındık ile ilgili sıkıntılarını ve paylaşımlarını dinledi.

                 Özgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Migros olarak yerli üreticinin desteklenmesinde çok titiz davrandıklarını belirterek, çiftçi ile aralarındaki bağın bir alıcı- satıcı ilişkisinden çok bir paydaş yani iş ortaklığı olarak yürüttüklerini belirtti.

                Migros’un üretenin ve tüketenin güveni altında mutluluk şemsiyesi olduğunu belirten ÖZGÜN, ülkemizin her köşesinde alın teri döken üreticisinin emeğinin karşılığını almasını, biz ve bize güvenerek mağazamızı ziyaret eden milyonlarca müşterimizi canı gönülden destekliyoruz. Bu içme suyu havzasına da katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

                İyi tarım kapsamında pestisit analizleri, hormon analizleri, izlenebilir ürünler gibi pek çok uygulamayı ilk kez başlatan Migros, tüketicileri ile buluşturdukları ürünlerin İTU standartlarında üretilmesi ile hem çiftçiyi hem dünya standartlarında tarımı hem de tüketicilerin sağlık önceliğini desteklediğini belirtti. 

                Organik Tarım, tüm dünya için önemli bir kaynaktır. Türkiye’de de organik tarım çalışmalarının giderek artması özellikle sağlık açısından organik tarım başlığının desteklenmesi, sürdürülebilirlik anlamında çok önemli olduğunu vurguladı.

                Böylesine çalışkan üreticiler ve de bilinçli bir tüketici kitlesine hizmet etmek bizleri ayrıca mutlu ediyor dedi.