MESLEKİ EĞİTİM PROJELERİ SÜRDÜRÜLMELİ 

MESLEKİ EĞİTİM PROJELERİ SÜRDÜRÜLMELİ 

MESLEKİ EĞİTİM PROJELERİ SÜRDÜRÜLMELİ

MESLEKİ EĞİTİM PROJELERİ SÜRDÜRÜLMELİ 

TTSO Başkanı Çelebi; “Ara eleman açığının kapatılması içinher eğitim, her proje değerli. Bu açıdan mesleki eğitim projeleri sürdürülmeli”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, mesleki eğitime yönelik projelere önem verdiklerini vurgulayarak; “Ara eleman açığının giderilmesi için açılan her eğitim, her proje değerli. Usta, kalfa, çırak sisteminde ve usta öğretici konusunda büyük açıklar var. Bu yönde hazırlanan tüm projelere önem veriyoruz.” dedi.

LET’S NEET UP! – HAYDİ, GENÇLER İLERİ
TTSO’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi bünyesinde, DOKA ortaklığında yürüttüğü “Let’s NEET Up! – Haydi, Gençler İleri” projesinin saha ziyareti çalışması ve paydaşlarla odak grup görüşmesi yapıldı.
Toplantıya TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytap Sezer, TESOB Başkanvekili Mustafa Özcelep, NEET PRO Takım Lideri Luca Azzoni, Ekonomist Bağımsız Denetçi Dr. Beyza Polat ve paydaş kurum temsilcileri katıldı.

USTA, KALFA, ÇIRAK SİSTEMİNDEKİ AÇIĞI KAPATMALIYIZ
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, mesleki eğitime yönelik projelerin önemine inandıklarını ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak; “Ara eleman, aslında şu anda aranan eleman oldu. Ara eleman açığının giderilmesi için açılan her eğitim, yapılan her çalışma ve proje bizim için değerli. Avrupa Birliği bu konuya önem veriyor. Yükseköğrenim tabii ki olacak. Doktor, avukat, mühendis yetiştirmemiz lazım ancak Almanya’da eğitim almış, çalışmış ve o sistemi iyi incelemiş biri olarak istihdamın yüzde 60’ının ara eleman olması gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda usta, kalfa, çırak sisteminde önemli açık var. Aynı zamanda usta öğretici konusundaki açığı da kapatmamız lazım. Gelecekte bu yöndeki projelerimize mutlaka devam etmeliyiz.” dedi.

“İŞ ARAMA SÜREÇLERİNDE GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ”
 Başkan Çelebi, Haydi Gençler İleri projesi kapsamında 120 gence verilen eğitimlerin devam ettiğini bir bölümünün de tamamlandığını belirterek; “Ön Muhasebe, Satış Elemanı, Dış Ticaret Uzmanı, Ön Büro Personeli, Kat Hizmetleri Görevlisi alanlarında mesleki eğitimlerle piyasanın ihtiyacına göre nitelikli eleman yetiştirdik. Eğitimlerin ardından, sınavlara girerek niteliklerini geçerli sertifikalarla belgeleyen gençler iş arama sürecine geçecekler. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak gençlere desteğimiz tam, iş bulma süreçlerinde yanlarında olacağız. Reel sektöre personel bulmak, hatta yetiştirmek oda olarak önemli işlerimizden bir tanesi.” ifadesini kullandı.