MEMLEKETİNDE YAŞAYACAK

MEMLEKETİNDE YAŞAYACAK

MEMLEKETİNDE YAŞAYACAK

MEMLEKETİNDE YAŞAYACAK

15 temmuz hain darbe girişiminde şehit olan özel harekat daire başkan yardımcısı 2. sınıf emniyet müdürü meriç alemdar sonsuza kadar unutulmayacak

 

 

           Araklı ilçesindeki Şehit Meriç Alemdar Atış Poligonu inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.  Tamamlandığında bölgeye ve Trabzon’a büyük hizmet sunacak.  Polis özel harekat timleri, Şehit Meriç Alemdar Atış Poligonu tamamlandığında daha iyi şartlarda eğitim alacak.

 

 UZUN YILLAR BÖLGEYE HİZMET SUNACAK

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat Polislerinin her ortam ve koşulda operasyon yapabilmesi için Trabzon’un Araklı ilçesinde yapım inşaatı süren Trabzon Şehit Meriç Alemdar Atış Poligonu ve Eğitim Alanı tamamlanma aşamasına geldi. Araklı’nın Hürriyet Mahallesi’nde bulunan, daha önce Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Trabzon Özel Harekat Müdürlüğünün kullandığı alan üzerinde yaklaşık bir yıldır yapılan çalışmalar sonucunda Trabzon iline kazandırıldı. Eğitim alanı çok uzun yıllar Trabzon ve bölge illerine hizmet sunacak.

 

 ŞEHİT MERİÇ  ALEMDAR’IN İSMİ VERİLDİ

İçişleri Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ve Trabzon Özel Harekat Şube Müdürlüğünün girişimleri sonucunda; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının onayı ile eğitim alanının kullanım izni Trabzon Özel Harekat Şube Müdürlüğüne verilmişti. Valilik onayı ile eğitim alanının adı 15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaşı’nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığına darbecilerin kontrolündeki F-16’ların düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Özel Harekât Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yapan aslen Trabzon Araklı İlçesinden olan 44 yaşındaki 2. Sınıf Emniyet Müdürü Meriç Alemdar ismi verildi.

 

TRABZON’A MUHTEŞEM BİR ESER KAZANDIRILDI

Türk Polis Teşkilatının önemli gücü olan ve zorlu görevler üstlenen özel harekat polislerinin her daim hazır olabilmesi adına meskun mahal ve yakın alan çatışma eğitimleri, dağcılık eğitimleri, araç operasyonları, arazi operasyonları, eğitim ve test atışlarını eğitimlerinin yapılabildiğini alan Trabzon’a kazandırıldı. Proje ile ilgili yapılan açıklamada emeği geçenlere teşekkür edildi. Açıklamada, “ Trabzon Şehit Meriç Alemdar Atış Poligonu ve Eğitim Alanı projesine hayata geçirirken katkıda bulunan Cumhurbaşkanlığımız, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Trabzon Valiliği, DSİ Genel Müdürlüğü, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ortahisar Belediye Başkanlığı, Araklı Belediye Başkanlığı, Sürmene Belediye Başkanlığı, Trabzon Milletvekilleri, Türk Telekom Bölge Müdürlüğü, TEDAŞ, STK temsilcileri ve yardımsever iş adamlarına teşekkür ederiz.” denildi.

 

 

EN ÖNDE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEKLER

Bölgeye kazandırılan Trabzon Şehit Meriç Alemdar Atış Poligonu ve Eğitim Alanında Özel Harekat Polisleri ve kolluk kuvvetleri eğitimlerini en güzel şekilde tamamlayarak hem ülkemizin savunulmasında en önde görev yapmaya devam edecekler hem de kabiliyetlerini geliştirmiş olacaklar.

 

ŞEHİT MERİÇ ALEMDAR KİMDİR?

Aslen Trabzon Araklı’lı olan,1972 yılında Gaziantep'te doğan şehidimiz, 1990 yılında Ankara Polis Kolejinden, 1994 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu. 25. Dönem Özel Harekât Kursunu başarıyla tamamlayarak Tokat, Malatya ve Bursa Özel Harekât Şube Müdürlüklerinde değişik rütbelerde görev aldı. 2007 yılında Özel Harekât Daire Başkanlığı emrine atanarak Ankara'da göreve başladı. Özel Harekat Daire Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve en büyük gayesi âşık olduğu Özel Harekât biriminin gelişmesi olan Meriç Alemdar, meslek ve özel yaşamı boyunca devletin birliği, milletin birliği için vatan ve bayrak sevdasıyla dolu bir yürekle görev yapmıştır. 15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda görev yapan 44 yaşındaki 2. Sınıf Emniyet Müdürü Meriç Alemdar, darbecilerin kontrolündeki F-16’ların düzenlediği bombalı saldırıda şehit olmuştur. Şehidimizin eşi Polis Memuru Fadime Alemdar’dır. Yusuf Tuna Alemdar ve Pelin Alemdar isimli iki çocuğu vardır. Ayrıca 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Deniz Alemdar’da Şehit Meriç Alemdar’ın kardeşidir. Şehidimizin naaşı, Gölbaşı Mezarlığında bulunan Şehitliğe defnedilmiştir.

 

 

“BU MİLLETE VE BAYRAĞA SAHİP ÇIKIN”

Şehidimizin eşi Fadime Alemdar, şehidimizin cenaze töreninde şunları söylemişti: "Çocuklardan tek isteğim onun gibi dürüst, onun gibi cesur, onun gibi çalışkan ve başarılı olmalarıdır. Çocuklardan bu vatana, bu millete, bu bayrağa sahip çıkmalarını istiyorum. Meriç Alemdar gibi olsunlar, kitap okusunlar, spor yapsınlar, korkusuz olsunlar."