MEKÂN KÜÇÜK AMA EMEK BÜYÜK!

MEKÂN KÜÇÜK AMA EMEK BÜYÜK!

MEKÂN KÜÇÜK AMA EMEK BÜYÜK!

MEKÂN KÜÇÜK AMA EMEK BÜYÜK! 

Maçka Şehit Astsb. Bçvş. Halit Avcı Caddesi’ndeki 1 m²’lik dükkânında ayakkabı tamiri ve boyacılık yapan Cevdet Topçuoğlu, işi ve gayretiyle takdir topluyor.

18 yıldır İstanbul’da iştigal ettiği mesleğini Annesinin sağlık sorunları nedeniyle ilçesi Maçka’ya taşımak zorunda kalan Cevdet Topçuoğlu (53) yaklaşık 3 aydır Şehit Astsb. Bçvş. Halit Avcı Caddesi’ndeki 1 m²’lik mekânında ayakkabılara yeniden hayat veriyor. Tüm işi elleriyle halleden Topçuoğlu makineye ihtiyaç duymuyor. 

EKMEĞİNİ 1 M²’LİK DÜKKÂNDAN ÇIKARIYOR 
Maçka’daki 1 metrekarelik dükkânda ayakkabı tamiri ve boyama işiyle uğraşan Maçkalı Cevdet Topçuoğlu bundan önce İstanbul’da yaptığı işini artık memleketinde sürdürüyor. 
Daha önce İstanbul’da konfeksiyon işinde bulunan. Bu işte işçilikten yöneticiliğe kadar birçok alanda görev yapan Cevdet Topçuoğlu, şartlar gereği bırakıp ayakkabı tamiri ve boyacılık işiyle iştigal ettiği İstanbul’da 18 yıl bu işle meşgul olduktan sonra Annesinin sağlık sorunları nedeniyle memleketi Trabzon’un Maçka ilçesine dönmek zorunda kaldı. 

ANNESİNİN VEFATI SONRASI İSTANBUL’A DÖNMEDİ 
Annesinin vefatının ardından İstanbul’a dönmeyerek oradaki işini memleketinde sürdürmeye karar veren Topçuoğlu, 3 ayı aşkın bir zamandır Maçkalıların ayakkabı sorununa çözüm buluyor. Makinası olmadan ayakkabı tamir eden, eskimiş ayakkabıları yeniden işler hale getiren Cevdet Topçuoğlu tüm bunları 1 m²’lik dükkânında gerçekleştiriyor. 
Trabzon’un Maçka ilçesinde 1 metrekarelik dükkânda ayakkabı tamiri ve boyacılığı yapan Topçuoğlu, son zamanlarda fiyatların aşırı yükselmesi yedeniyle alım gücü düşen vatandaşın yeni ayakkabı almak yerine eskiyenlerin tamirini tercih etmesi sebebiyle zaman zaman taleplere yetişemiyor. 

İŞİNİ SEVEREK YAPIYOR 
Şimdilik büyük bir dükkâna geçmek gibi bir planın olmadığına değinen Topçuoğlu, işini severek yaptığını belirtiyor. Vatandaşların ilk zamanlarda kendisini bu dükkânda iş yaparken gördüğünde şaşırdığını söyleyen Cevdet Topçuoğlu; “Büyük yer açsan kirası da büyük oluyor. Yeni ayakkabı satmak zorunda kalacaksın tamirden soğuyacaksın bazı şeyler değişecek. Değişikliğe hiç gerek yok bu işi sevebiliyorsan çok zevkli bir iş!” ifadesini kullanıyor. 
Ali TİRİTOĞLU