MEHMET KÖSE MECLİS ÜYESİ ADAYI

MEHMET KÖSE MECLİS ÜYESİ ADAYI

Yıllarını eğitime adayan, bununla birlikte siyasetten de kopmayan Mehmet Köse, CHP Maçka Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı oldu.

MEHMET KÖSE MECLİS ÜYESİ ADAYI

Yıllarını eğitime adayan, bununla birlikte siyasetten de kopmayan Mehmet Köse, CHP Maçka Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı oldu.

Emekli öğretmen Mehmet Köse, siyaset hayatını sürdürdüğü CHP´den Maçka Belediye Meclisi üyeliğine aday oldu.

MEHMET HOCA MECLİS ÜYELİĞİNE ADAY
CHP´den Maçka Belediye Meclis üyeliğine Aday Adayı olan emekli öğretmen Mehmet Köse, adaylığını şu ifadelerle açıkladı;
?Ülkemizin içinde bulunduğu durum malum. AKP iktidarıyla birlikte görülmemiş bir şekilde talan ve yağma ve korku düzeni başlamış bulunmaktadır.
Bırakın kentlerimizi, kasabalarımızı, artık dağlarımız, ovalarımız, akarsularımız bile tehdit altındadır.
Demokrasinin beşiği belediyelerimiz üzerinde de bu tehdit hızla yoğunlaşmaktadır.
Yeni Bütünşehir yasasıyla kentimiz Beşikdüzü´den Maçka´mıza kadar 19 ilçesiyle bütünleşerek siyasi ve coğrafi görev alanı genişlemiştir.
Dışarıdan eleştirmek, öneriler sunmak kadar icraatın içerisine girip oradan mücadele etmekte ayrı bir erdemdir.
Halkımız tarafından bu tür yerler hep arpalık gibi görünür.
Oysa siyaset yapan namuslu, onurlu insanlar için kapısında kilit olmayan kasalar bile anlamsızdır.
İnsanların hayata karşı duruşları ve geçmişleri vardır.

ALDIĞIM KADAR VERMESİNİ DE BİLDİM
Bu yaşımıza kadar ülkemiz ve insanlarımız için, demokrasiyi güçlendirmek, sosyal refah toplumunu gerçekleştirmek, ülkemizdeki adaletsizlik ve eşitsizliğe son vermek için hayatın her alanında mücadele ettik, bedel ödedik.
63 senedir aldığım kadar vermesini de bildim. Yöremin yağmalanmasına, talan edilmesine göz yummadım. Derneklerde, sendikalarda, değişik sivil toplum örgütlerinde görev yaptım.
Maçka´nın ve Maçkalı´ lığın gereği olarak kendimi hep borçlu hissettim ve bu amaçla Maçka´nın geleceğini ilgilendiren her toplumsal eylemin merkezinde, en önünde olmaya çalıştım, gücüm yettiğince.
Yılların verdiği deneyimle bu yörenin halkına yerinde hizmet etmektir amacım.
Siyasette ve yönetimde dürüstlük ve açıklık ilkesini yerleştirmeyi, CHP´nin demokrasimizin ilerlemesi ve çağdaş bir toplum yaratma projesinde emeğimle, gücümle, donanımımla yer almak istiyorum.? 
Partisi ve partililerinin bu görevi yapma iznini vermeleri durumunda onları utandırmayacağını belirten Mehmet Köse; ?Aday adayı olan tüm arkadaşlarıma bu onurlu ve zor yolda başarılar dilerim.? dedi.
1956 Galyan Konaklar Mahallesinde doğan Mehmet Köse, meslek yaşamı boyunca Maçka dışında Ağrı, Belçika, Kars ve Trabzon Merkez´de görev yaptı.
Evli ve 3 erkek çocuk sahibi olan Mehmet Köse 1 de torun sahibidir.
Ali TİRİTOĞLU