Mahalle İmam Hatipleri sorunların yanında

Mahalle İmam Hatipleri sorunların yanında

Mahalle İmam Hatipleri sorunların yanında

Mahalle İmam Hatipleri sorunların yanında

 

 

Maçka Müftülüğü´nün ilçe genelinde başlattığı uygulama kapsamında Coşandere Grubu İmam Hatipleri gazetemize ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdi  

 

                       Coşandere grubu İmam Hatipleri koordinatörlüğünü Bakımlı Mahalle Camisi İmam Hatibi Yüksel Kadı ve Ardıçlıyayla Mahalle İmam Hatibi Güngör Abanoz üstlendiCoşandere grubu İmam Hatipleri halkla iç içe olduklarını söyleyerek köylünün her daim yanında olduklarını ifade ettiler.

                           Coşandere Grubu İmam Hatipleri;  Yüksel Kadı Bakımlı Mahalle Cami İmam Hatibi, Recep Seyyar Coşandere Mahalle Cami İmam Hatibi, Ömer Zeren Bakımlı MahaLle Meşe içi Cami İmam Hatibi, Mustafa Ateş Yazlık Mahalle Cami İmam Hatibi, Mümin Demiray Akarsu Mahalle Cami Vekil İmam Hatibi, Mahmut Kılıçaslan Kırantaş Mahalle Eski Cami İmam Hatibi, Mahmut Bilgin Akarsu Mah. Fatih Cami İmam Hatibi, Kadir Çap Kırantaş MahalLe Cami İmam Hatibi, İsmail Yıldırm Altındere Mahalle Cami İmam Hatibi, Güngör Abanoz Ardıçlıyayla Mah. Cami İmam Hatibi, Erol Mısır Yazlık Mahalle Cami İmam Hatibi, Adem Zengin Kırantaş Mahalle Cami İmam Hatipleri gazetemiz Maçka Habere ziyarette bulundu.

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Duygu Karahasanoğlu, gazetemizin sayfa editörü Fatma Karahasanoğlu, Coşandere İmam Hatiplerinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.  Duygu Karahasanoğlu; ?çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Sizin gibi diğer bölge İmam Hatipleri de bir çok etkinliğe imza atıyor. Çok güzel icra ediyorsunuz.? Dedi.      

                           Bakımlı Mahalle Cami İmam Hatibi Yüksel Kadı, köyde yaşayanların  sorunlarını bire bir çözdüklerini söyleyerek; ?biz imam olarak köydeki vatandaşın her işine gidiyoruz. Hani diyorlar ya, ?imamlar ne iş yapar.´ Biz her işi elimizden geldiğince yapıyoruz. Vatandaşın elektriği kesilir, yardıma koşarız, ahırda ineği doğum yapacak biz yine vatandaşın yanındayız. Su kesilir  yine vatandaşın yanına koşan ilk biz oluruz. Köyün yolu asfaltlanacak biz yine ordayız. Ben kendimden örnek verecek olursam. Köyümüzün yolunda asfaltlama çalışmaları yapılıyordu. Bende elimde tırmık, asfaltlanan yerdeki boşlukları dolduruyordum. Çalışan ekiple birlikte bende çalıştım. İş bittikten sonra arkadaşlar bana ?muhtarım bu iş bitti´ dedi. Bende muhtar olmadığımı köyün imamı olduğumu söyledim. On iki yıl önce dökülen asfalt hala hizmet veriyor. Yine bir akşam köylünün biri telefonla aradı, ?hoca ineğin boğazına ayva kaçtı ben ne yapacağım?´ hemen hazırlanıp çıktım. İnek daha ölmemişti hemen boğazını keserek, telef olmasını önledim. Daha önce anlaştığım kasaba etleri sattım. Parasını vatandaşa getirip verdim. O vatandaşın mutluluğunu tarif edemem. Biz her şeyi Allah rızası için yapıyoruz. İmam arkadaşlar arasında para toplayarak, bir yetimi sevindiriyoruz. Bunları söylemiyoruz. Bunların hepsini Allah rızası için yapıyoruz.  Her arkadaşın görev yaptığı mahallede vatandaşın yanında olup, sorunlarını çözmeye çalışmaktadır. Biz imamlar olarak köylünün hep yanında olup sorunlarını dinledik. Bundan sonrada  olmaya devam edeceğiz.?

                            Coşandere Grubu İmam Hatipleri, etkinlikleri hakkında bilgi vererek, Kuşçu Mahallesinde yaşayan Batman Gazisi Muhammed Akyüz´ü, çayırlar Mahallesinde yaşayan Kore Gazisi Mustafa Koç´u ayrı ayrı ziyaret etti.

Bahçeçik´te bulunan 10-18 yaş aralığı erkek çocuklarının barındığı sevgi evlerini ziyaret ederek çocuklarla yakından ilgilendiler.

Hayırsever esnaf ziyaretlerinin yanı sıra STK´lar da ziyaret ettikleri arasındaydı.