MAĞMAT´DA YENİ BİR YAŞAM ALANI

MAĞMAT´DA YENİ BİR YAŞAM ALANI

MAĞMAT´DA YENİ BİR YAŞAM ALANI

MAĞMAT´DA YENİ BİR YAŞAM ALANI

Ortahisar için düşüncelerini paylaşan Başkan Genç´in, Mağmat Boğazı´nda hayata geçireceği proje Maçka´da heyecan yarattı.

Ortahisar için hem istihdam artırıcı projelere hem de vatandaşların boş zamanlarında güzel vakit geçirebilecekleri projelere ağırlık verdiğini söyleyen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Mağmat´da da seyir kulesi ile gözlem evini hayata geçireceklerini kaydetti.

MAĞMAT´DA YENİ BİR YAŞAM ALANI
Yeni dönemde vizyon proje olarak Mağmat Boğazı´nda hayata geçirilecek olan Tarihi İpekyolu Projesi´nin ihale edileceğini belirten Başkan Genç; ?İlçemizde artan turizm faaliyetlerine paralel olarak Mağmat Boğazı´nda yeni bir turizm ve yaşam alanını hayata geçireceğiz. Dört etap halinde gerçekleştireceğimiz projenin tasarım çalışmalarını tamamladık. Bu konuyla ilgili Arap yatırımcılar ve diğer girişimcilerle olan görüşmelerimiz devam ediyor. Yatırımcıların projemize çok yoğun bir ilgi gösterdiğini söyleyebilirim. İnşallah, yeni dönemde belediye ve özel sektör ortaklığıyla turizmde Ortahisar´ımıza ivme kazandıracak olan İpekyolu Projemizi hayata geçireceğiz. Şehrimizde turizm çeşitliliğini artırmak amacı ile ilk etabında hediyelik eşya satış alanları, telesiyej, çeşitli spor alanları, ikinci etabında konaklama ve gözlem kuleleri, yürüyüş alanları, üçüncü etabında seyir terasları, kent balkonu, seyir kulesi, dördüncü etabında da spor köyü yapacağımız projeyi yaklaşık 600 dönümlük bir alanda hayata geçireceğiz. İçinde yöre halkının tarım ürünleri ve hayvansal ürünlerini satabileceği mekânlar da inşa ederek yöre halkının ekonomisine katkı sunacağız. Ve projemiz tamamlandığında Mağmat´da turizmle ilgili yeni bir yaşam alanı oluşacak.? diye konuştu.

MAĞMAT´A SEYİR KULESİ
?Mağmat Boğazı´nda kırsal mahallelerimizin güzelliklerini temaşa etmek için Hisar Seyir Kulesi projemizi hayata geçireceğiz.? diyen Başkan Genç; ?Şehrimizin 680 rakımından başlayan ve sıra dağlar üzerinde Osmanlı Rus Savaşından kalan mevzi kalıntıları var. Bu alanlar şehre bakan en yüksek ve açık yerlerdir. Mağmat Turizm ve Yaşam Alanı projesi içerisinde mevzilerin bulunduğu alanda ?Yerel Kültür Mirası Müzesi´, müzenin üst kısmında da ?Hisar Seyir Kulesi´ yaparak, çok yönlü bir etkinlik alanı elde etmiş olacağız.? ifadelerine yer verdi.

TRABZON´UN İLK GÖZLEM EVİ ?İSTAVRAMA?
Trabzon´un ilk gözlemevini Mağmat Projesi içinde hayata geçireceklerini belirten Başkan Genç; ?Osmanlı Devleti döneminde İstanbul´dan sonra ikinci rasathanenin kurulduğu ve o günlerde Anadolu´nun astronomi merkezi olan şehrimizde bu tarihi hafızayı yaşatmak için gözlem evi inşa edeceğiz.  Çocuklar ve gençlerde astronomiye yönelik ilgi oluşturmak amacı ile ?İstavrama Gözlem Evi´ kuracağız. Mağmat Turizm ve Yaşam Merkezi Projesi içerisinde yer alan gözlem evini her yaştan ilgi duyan vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Ayrıca bölgeye gelen turistlerimiz için de mükemmel bir proje olacak. Yeşillikler içinde yapılacak bu gözlemeviyle gençlerimizi astronomiye meraklandırarak turistlerimiz için de cazip bir uğrak noktasını hayata geçireceğiz.? diye konuştu.
Ali TİRİTOĞLU