MAGANDA MAÇKA’DA DA AYNI ŞALPAZARI’NDA DA!

MAGANDA MAÇKA’DA DA AYNI ŞALPAZARI’NDA DA!

MAGANDA MAÇKA’DA DA AYNI ŞALPAZARI’NDA DA!

MAGANDA MAÇKA’DA DA AYNI ŞALPAZARI’NDA DA!

Trabzon’un Şalpazarı ilçesi kırsalında trafik işaret levhalarını hedef alan magandalar, akıllara yıllar önce Maçka’da yaşananları hatırlattı.

Trafik işaret levhaları adeta magandaların hedef tahtası haline gelirken, şehrimizdeki sağduyu sahibi insanlar bu konuda oldukça tepkili.

TRAFİK İŞARET LEVHALARI ONLARIN HEDEF TAHTASI!
Trabzon’da genellikle kırsal kesimlerde ve gözlerden ırak alanlarda yaşananlar akıllara insanlıktan nasibini alamamış, yaptığı eylemi gizleme yolunu seçen magandaları getirirken, bunun benzerlerinin sadece şehrimiz Trabzon’da değil ülkemizin ve dünyanın her yerinde yaşanması magandalığın milliyeti ve kültürü olmayan bir ruh hastalığı olduğunu ortaya koyuyor.

MAGANDALAR YİNE İŞ BAŞINDA
“Kimliği belirsiz magandalar tarafından açılan ateş sonucu hasar gördüğü için yenisi ile değiştirilen yol tabelaları yine aynı akıbete uğramaktan kurtulamazken, milli servete verilen zarar duyarlı vatandaşların tepkisini çekiyor.
Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Sis Dağı Yaylası yolu üzerinde bulunan trafik levhalarında açılan ateş sonucu kurşun delikleri oluşurken, yöre halkı duruma tepki gösteriyor.”

Geçtiğimiz hafta Haber61 ve 61saat.com haber sitelerine düşen bir haberde magandaların trafik levhalarını nişangâh olarak kullandığı belirtilerek duyarlı vatandaşların tepkileri dile getirilmişti.

BİZ DE GÜNDEME GETİRMİŞTİK!
Gazetemiz Maçka Haber olarak benzer olayları 2017 yılının Mart ayında ve daha sonraki yıllarda defalarca gündeme getirmiş, “Magandalar İlçemizde-Trafik Levhaları Hedef Levhasına Döndü” gibi başlıklarla haber yapmıştık. Anlaşılan o ki, maganda zihniyeti sadece şehrimizin ve ülkemizin değil, dünyanın her yerinde var. O nedenle dün Maçka’da yaşanan bugün Şalpazarı ilçesinde ortaya çıkan olayın başka bir gün başka bir ilçemizde ya da şehrimizde yaşanmayacağının garantisi yok. Sözün özü: “Maganda Maçka’da da aynı, Şalpazarı’nda da!”
Ali TİRİTOĞLU