MAÇKA’YA MÜJDE!

MAÇKA’YA MÜJDE!

MAÇKA’YA MÜJDE!

MAÇKA’YA MÜJDE!

Maçka’daki görevi boyunca Maçka Milli Eğitim’e büyük bir enerji ve hız kazandıran, Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal yeni bir başarıya daha imza attı.

Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü, Açık Öğretim Ortaokul ve Açık Öğretim Lise sınavları için merkez Sınav Merkezi oldu.

MAÇKALI ÖĞRENCİLERE BÜYÜK KOLAYLIK
Açık Ortaokul ve Lise öğrencileri Maçka’nın sınav merkezi olmaması nedeniyle sınavlarına başka merkezlerde katılmak zorunda kalıyorlardı. Maçka’nın sınav merkezi olmasıyla Maçka’daki 42 açık öğretim ortaokul ve 382 açık öğretim lise öğrencisi sınavlarına ilçemizde katılabilme imkânına kavuştu. Kuşkusuz bu başarıda Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal’ın yoğun çalışmasının da payı büyüktü.

BAŞARI ÇITASINI DÜŞÜRMÜYOR
Maçka Milli Eğitim Orhan Topal yönetiminde her an yeni bir değişim ve başarıya imza atıyor.
İlçede görev yaptığı sürece Maçka Milli Eğitim’in başarı çıtasını her seferinde daha yükseğe çıkarmayı başaran ve bunun için çaba harcayan Milli Eğitim Müdürü Topal bir başarıya daha imza attı.
Maçka Milli Eğitim, Açık Öğretim Ortaokul ve Açık Öğretim Lise Sınavları için Sınav Merkezi oldu.
Açık Ortaokul ve Lise öğrencileri Maçka’nın sınav merkezi olmaması nedeniyle sınavlarına başka merkezlerde katılmak zorunda kalırken, Maçka’nın sınav merkezi olmasıyla artık bu sıkıntı da ortadan kalkmış oldu.
İlçemizdeki 42 açık öğretim ortaokul ve 382 açık öğretim lise öğrencisi sınavlarına artık başka yerlerde değil ilçemiz Maçka’da katılabilecek.


UYGULAMA VE STAJ EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Maçka’daki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Uygulama ve Staj Eğitimi başladı. 05 Ekim 2020 Pazartesi günü, tüm sınıf seviyelerinde tüm alan ve dallarda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yüz yüze uygulama ve staj eğitimlerine başladı. Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada hastanelerde uygulama ve staj yapması gereken öğrencilerin pandemi dolayısıyla eğitimlerine okullarında devam edecekleri bildirildi.

EĞİTİM SAATLERİ YENİDEN YAPILANDIRILDI
Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;
“Uygulama eğitiminin tüm ayrıntıları salgın tedbirleri doğrultusunda yeniden yapılandırıldı. Buna göre öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30 dakika olacak; teneffüsler 10 dakika, öğle arası da 45 dakika olacak. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze yapılırken teorik dersler ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek. Ayrıca yüz yüze ve uzaktan eğitim ile verilen alan ve dal derslerinin süre, kazanım ve içerik açısından bir bütün olarak değerlendirilmesi; haftalık ders çizelgelerine göre yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders sürelerinin alan zümre öğretmenlerince belirlenmesi sağlanacak.” ifadeleri kullanıldı.


UZAKTAN EĞİTİME DESTEK
Öte yandan uzaktan eğitime erişim sıkıntısı çeken Maçka’daki öğrencilere ayni yardım sağladıklarını belirten Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal; “Evlerinden uzaktan eğitime katılma imkânı olmayan öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı’ndan faydalanmalarını sağlamak için okullarımızda EBA destek noktaları oluşturduk.” dedi.
Ali TİRİTOĞLU