MAÇKANIN YILDIZLARI İL BİRİNCİSİ OLDU 

MAÇKANIN YILDIZLARI İL BİRİNCİSİ OLDU 

MAÇKANIN YILDIZLARI İL BİRİNCİSİ OLDU

MAÇKANIN YILDIZLARI İL BİRİNCİSİ OLDU 

Maçkalı minikler, demir bilyelerle oynanan bir oyun ve spor dalı olan MÖ 5000 yıllarına kadar uzandığı bilinen Bocce’de il birinciliğini kaptı. 

Bocce oyununda Yıldız Kızlar Trabzon İl Birincisi olan Maçka Çatak İlköğretim Okulu öğrencileri, Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan’ı makamında ziyaret ederek başarıları ve mutluluklarını paylaştılar. 

BAŞKAN KOÇHAN’I GURURLANDIRDILAR 
Eğitimde ve sporda gençlere verdiği destekle tanınan Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, kendilerine her şart ve koşulda verdiği destek sözünü yerine getiren Maçkalı öğrencilerin başarısıyla gururlandı. 
Ziyaretten ve öğrencilerin elde ettiği başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Koçhan; “Bocce oyunu yıldız kızlar Trabzon İl Birincisi olan Çatak İlköğretim Okulu öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi. 

BOCCE TARİHİ:
Bocce, demir bilyelerle oynanan bir oyun ve spor dalıdır.
Balkanlar, Fransa, İtalya, Almanya ve Britanya gibi hemen hemen bütün Avrupa ülkelerinde oynanan bu oyunun kökeni Antik Roma İmparatorluğu'na (günümüzde İtalya) dayanmaktadır.[1] Boccenin MÖ 5000 yıllarına kadar uzanan bir zamandan beri bu oyunun bilindiği tarihsel olarak tespit edilmiştir. Oyun "bocce" adını da Romalılar’dan almıştır. İlk devirlerde cilalanmış kaya parçalarıyla oynanmaya başlanan oyun, günümüzde genellikle çelikten imal edilen bilyelerle oynanır.

OYUN HAKKINDA: 
Oyundaki amaç, atılan ya da yuvarlanan topların hedef topa yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 13 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve topu yuvarlamak mümkün değilse hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.
Ali TİRİTOĞLU