MAÇKA’NIN HER YERİNDE KURS VAR!

MAÇKA’NIN HER YERİNDE KURS VAR!

MAÇKA’NIN HER YERİNDE KURS VAR!

MAÇKA’NIN HER YERİNDE KURS VAR!

Geçtiğimiz haftalarda haberleştirdiğimiz ilçemiz Maçka’da ‘Süt Hijyeni Kursu’ndan sonra bir kurs da ‘Arıcılık’ alanında hayata geçirildi!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından muhtarlara gönderilen mektup doğrultusunda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce başlatılan proje Maçka Halk Eğitimi Merkezi’nde durmaksızın hayata geçirilirken, kurs haberleri de peş peşe gelmeye başladı.

MAÇKA’LI ÇİFTÇİLER EĞİTİLİYOR
Geçtiğimiz hafta proje kapsamında, ilçeye bağlı Akarsu Mahallesinde “Süt Hijyeni” kursunun ardından bu hafta da “Arıcılık Kursu” hayata geçirildi.
Geçtiğimiz haftalarda haberleştirdiğimiz ‘Süt Hijyeni Kursu’ndan sonra bir kurs da ‘Arıcılık’ alanında açıldı.
Maçka Halk Eğitimi Merkezi tarafından “Kurslarımızla Köylerdeyiz” projesi kapsamında Esiroğlu Mahallesi Şehit Er Mehmet Akyüz Temel Eğitim Okulunda 72 saatlik Arıcılık kursu start adı.


EĞİTİMİ VETERİNER HEKİM ÖZGE ÇAMUR VERİYOR
Pandemi kurallarına uygun olarak, Maske, Mesafe ve Hijyen prensibine uygun olarak düzenlenen kurs İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Özge Çamur tarafından verilirken, kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verileceği açıklandı.

YETERLİ KAYITTA BAŞKA KURSLAR DA OLACAK!
Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis, kurs çalışmaları hakkında yaptığı değerlendirmede, yeterli kayıt olması durumunda diğer mahallelerde de tarım ve hayvancılık kursları açılabileceğini belirterek; “Kurslara başvurmak isteyenler mahalle muhtarlığına, okul müdürlüğüne veya Maçka Halk Eğitimi Merkezine müracaat etmeleri gerekmektedir.” dedi.
Ali TİRİTOĞLU