MAÇKA’NIN CEPHESİ DEĞİŞİYOR!

MAÇKA’NIN CEPHESİ DEĞİŞİYOR!

MAÇKA’NIN CEPHESİ DEĞİŞİYOR!

MAÇKA’NIN CEPHESİ DEĞİŞİYOR!

Maçka’nın en büyük caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi’ndeki binaları kapsayan cephe iyileştirme projesi kapsamındaki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Trabzon Maçka ilçesi, Maçka Belediyesi’nin girişimleriyle eski salaş görüntüsünden sıyrılarak yepyeni bir şekle bürünüyor.

MAÇKA VİTRİN DEĞİŞTİRİYOR
Bu doğrultuda ilki Şehit Astsubay Başçavuş Halit Avcı Caddesinde yapılan dış cephe iyileştirme projesinin 2. etap çalışmalarına başlandı. Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan çalışma tamamlandığında Maçka ilçe merkezinin daha güzel bir görüntüye kavuşacağını belirtirken, bu çalışmaları destekleyenlerin dışında yetersiz bulup eleştirenler de vardı.

HALK, ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Maçka ilçe sakinlerinin yanı sıra, ilçe dışında yaşayan Maçkalılar da sosyal medya aracılığıyla Belediye Başkanı Koray Koçhan’ı tebrik ederken eleştirmeyi de ihmal etmediler.
Bazı Maçkalılar; “Güzel Maçka’mızı daha da güzelleştirmek için çabalayan, elinden gelenin her zaman en iyisini yapmaya çalışan Sayın Başkanımız (Koray Koçhan) sağ olun var olun...” derken, yurt dışında yaşayan bazıları da; “Maçka için benim gözümde 4 eksik vardı.
1-Otopark.
2-Bakımsız sıvasız binalar.
3-Susmak bilmeyen belediye hoparlörü.
4-Esnafın kaldırımı işgal etmesi Çarşamba günleri daha fazla.
Son yaz tatilinde ilk maddenin düzeldiğini gördüm sevindim. Başarılar diliyorum emeklerinize sağlık.” ifadeleriyle çalışmaları yakından takip ettiklerini vurguladılar.


BAŞKAN ELEŞTİRİLERİ DE GAYET OLGUNLUKLA YANITLADI
Elbette ilçe için yürütülen çalışmaları eksik bulup eleştirenler de vardı, ancak Başkan Koçhan onlara da gerekçeleriyle birlikte yapılan hizmetleri anlaşılır bir şekilde aktardı.
Bu eleştirilerden birinde Esiroğlu Mahallesindeki bir vatandaşın; “Sayın Başkan. Esiroğlu Maçka’nın Mahallesi değil mi? Maçka’ya (Sümela) giderken Havaalanına inen bir turist Esiroglu’dan geçmiyor mu?” şeklindeki eleştirel sorusuna cevap veren Başkan Koçhan; “O zaman Maçka sınırından Sümela’ya kadar olan tüm binaları yapmamız lazım. Keşke yapabilsek ama bir anda yapma imkânımız yok. Ayrıca Esiroğlu Mahallesinde kısmen bir çalışmamız olacak. Öncelik sırasıyla ve imkânlar doğrultusunda çalışıyoruz. Ayrıca Esiroğlu mahallesinde verdiğimiz her sözü tuttuk ve yeni projelerimizi de zaman içinde hayata geçireceğiz. Bizim için her yer, her insanımız önemli!” ifadelerini kullandı.


TAMAMLANDIĞINDA MAÇKA DAHA GÜZEL OLACAK!
Kent estetiğine büyük önem veren Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan yaptığı açıklamada; “İlçemizi kötü görünümünden kurtarmak için başlattığımız dış cephe iyileştirme projemizin 2. etap çalışmalarına başladık. İnşallah çalışma tamamlandığında ilçemiz daha güzel bir görüntüye kavuşacak.” şeklinde konuştu.
Başkan Koçhan ayrıca desteklerinden ötürü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Komisyon Başkanı, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’ya da Maçka halkı adına teşekkür etti.

Fatma KARAHASANOĞLU