MAÇKALILAR UYARIYI DİKKATE ALDI!

MAÇKALILAR UYARIYI DİKKATE ALDI!

MAÇKALILAR UYARIYI DİKKATE ALDI!

MAÇKALILAR UYARIYI DİKKATE ALDI!

Maçkalılar koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında belirlenen kurallara uyarak sokağa çıkmadı.

Devletin her kademesiyle birlikte mücadele ettiği koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında başlattığı ‘Evde Kal’ kampanyası Maçka’daki vatandaşların çoğunluğunca titizlikle uygulanıyor.

MAÇKALILAR EVDE KALMAYI TERCİH EDİYOR!
Geçtiğimiz hafta başındaki güneşli havaya rağmen Maçka ilçe merkezindeki parklar ve banklar alınan tedbirler kapsamında boş kalırken, daha önce bu tür havaları fırsat bilen ilçe halkı ve özellikle 65 yaş üzerindeki vatandaşlar ile kronik hastalığı olanlar, bu kez uyarıları dikkate alarak evinde kalmayı tercih etti.

VATANDAŞ DİKKATE ALDI
İçişleri Bakanlığı önceki hafta sonu pazar günü gece saat 24.00’den sonra 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların dışarı çıkmalarını sınırlandırılmasını dikkate alan Maçkalılar hafta başına denk gelen ilk gün olan Pazartesi, güneşli havaya rağmen sokağa çıkmadı.
Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında uygulanan sınırlama ile birlikte Maçka’da özellikle geçtiğimiz hafta başı büyük yoğunluğun yaşandığı Turgut Özal Parkı, Adnan Menderes Parkı, Şehit Astsubay Halit Avcı Caddesi ve Atatürk Caddesinde az sayıda vatandaşın olduğu ve bunların çoğunlukla gençler ve 60 yaş altı kişiler olduğu gözlendi.

YASAĞA UYMAYANLAR UYARILIYOR
Özellikle geçtiğimiz hafta başından itibaren adeta sessizliğe bürünen Maçka’da birkaç vatandaş ise güneşli havayı fırsat bilerek parklarda soluklanma imkânı buldu.
Önceki hafta boyunca etkisini sürdüren soğuk hava ve yağışların ardından hafta sonunda ve geçtiğimiz hafta başında güneşin tadını çıkaran bazı vatandaşlar ise gerek belediye hoparlörü ve gerekse polis ekipleri tarafından yapılan anonslarla uyarıldı.
Sokaklarda görülüp uyarılan 65 yaş üstü bazı vatandaşlar ise dışarı çıkma sınırlandırılmasına uymadıklarında polis ekipleri tarafından uyarılarak evlere gönderiliyor.
Ali TİRİTOĞLU