MAÇKALILAR GÜNEŞLİ HAVAYI KAÇIRMADI

MAÇKALILAR GÜNEŞLİ HAVAYI KAÇIRMADI

MAÇKALILAR GÜNEŞLİ HAVAYI KAÇIRMADI

MAÇKALILAR GÜNEŞLİ HAVAYI KAÇIRMADI

Maçka’da hafta sonu gerçekleşen sokağa çıkma kısıtlamasının ardından yeni haftanın ilk günü güneşli havayı fırsat bilen Maçkalılar parklara akın etti.

Hafta sonuna tekabül eden 19-20 Aralık tarihlerinde gerçekleşen sokağa çıkma kısıtlaması sonrası 21 Aralık pazartesi günü, günün ilk ışıklarıyla birlikte güneşi de gören Maçka ilçesi sakinleri kendilerini sosyal mesafe kuralını da göz önüne alarak parklara attı.

PANDEMİ SÜRECİNDE PARK SEFASI
Kimi ihtiyacı için alışveriş maksadıyla marketlere akın ederken, parklarda oturup güneşin nokta atışı yaptığı alanları tercih eden Maçkalılar ise bu fırsatı kaçırmadı. Geçtiğimiz haftanın çoğunda yağmurlu ve soğuk geçen günlerin aksine haftanın ilk gününde yaşanan güneşli hava ilçe halkını parklara ve sokaklara çekerken. Pandemi dolayısıyla yaşanan tedirginlik maske-mesafe ve hijyen kuralını akıllara getirdi.

HAVA GÜNEŞLİ ANCAK SOĞUKTU
Kış güneşinin ancak vurduğu yeri ışıttığı, zaman zaman da olsa ısıttığı Maçka’da 21 Aralık pazartesi günü, hafta sonunu evlerinde geçiren ilçe halkının sokağa çıkma günüydü. Pandemi dolayısıyla yapılan uyarılar, hastalananların hatta hayatını kaybedenlerin olduğu günümüz dünyasında bazıları için pek bir şey ifade etmese de sosyal mesafe ve maske hassasiyeti genellikle tercih edilen uygulamalardandı.

MAÇKA’DA PANDEMİ FARKI  
2019’un Ocak ve 2020’nin Şubat ayındaki hava durumu 2020’nin son günleri olan Aralık ayında da benzer şekilde seyrederken, tek farkı halk sağlığı için konulan kısıtlamalar ve dünyamızı kasıp kavuran Covit-19 pandemisi oldu. Hava durumu her şeye rağmen güneşin de etkisiyle kısmen ılık seyreden Maçka’da halk, haftanın ilk gününü parklarda karşılarken, yeni haftaya tedirgin bir başlangıç yapmış oldu.

Fatma KARAHASANOĞLU