MAÇKALILAR GÜNEŞLİ HAVAYI FIRSAT SAYDI

MAÇKALILAR GÜNEŞLİ HAVAYI FIRSAT SAYDI

MAÇKALILAR GÜNEŞLİ HAVAYI FIRSAT SAYDI

MAÇKALILAR GÜNEŞLİ HAVAYI FIRSAT SAYDI

Maçkalı vatandaşlar, 29 Nisan Perşembe günü akşamından 17 Mayıs Pazartesi sabahına kadar sürecek tam kapanma öncesi güneşli havayı fırsat saydı.

29 Nisan Perşembe günü akşamından 17 Mayıs Pazartesi sabahına kadar sürecek olan ‘Tam Kapanma’ öncesi güneşli havayı fırsat bilen Maçkalı vatandaşlar ilçe merkezindeki park ve bahçeleri doldurarak sıcak havanın ve güneşin keyfini çıkardı.

MAÇKALILAR GÜNEŞLİ HAVAYI KAÇIRMADI
Korona virüs rakamları önceki haftalara göre düşüşe geçen iller arasında yer alan Trabzon’da ülke genelinde yarın akşam başlayacak tam kapanma öncesi güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar park ve bahçelere akın etti.
Korona virüs rakamları önceki haftalara göre düşüşe geçen iller arasında yer alan Trabzon'da ülke genelinde 29 Nisan Perşembe günü akşamından başlayacak tam kapanma öncesi güneşli havanın keyfini çıkaran Maçkalı vatandaşlar park ve bahçeleri doldurdu.
İlçenin her hafta Çarşamba günü kurulan pazarının da tam kapanmadan etkilenecek olması dolayısıyla “fırsat bu fırsat” diyerek kendini dışarı atan Maçka ilçesi sakinleri hem alışveriş yaptılar hem de güneşli havanın keyfini çıkardılar.


TRABZON’DAKİ GERİLEME UMUT VERİCİ
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan illere göre haftalık 100 bin kişide görülen korona virüs vaka oranlarında 400 Binli rakamlardan 350 Binli rakamlara gerileyen Trabzon ve ilçelerinde sıcak havayı fırsat sayanların yanı sıra, bu duruma tepki gösterenler de vardı.
Tam kapanmayı olumlu karşılayan bazı Maçkalılar yaşanan son gün kalabalığından yakınırken, tedbirlerin daha sıkı uygulanmasını isterken, vatandaşların sağduyulu davranması gerektiğini belirttiler.


KURALLARA HERKES UYMALI
Koronavirüs sayısında azalma olması için herkesin kurallara riayet etmesi gerektiğini söyleyenler ise, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü gerek marketlerde ve pazarda, gerekse park ve bahçelerde yaşanan kalabalığa isyan etti. Vatandaşın kuralları sadece dinlediğini ancak iş uygulamaya gelince kulak arkası ettiğini belirten sağduyulu Maçkalılar ise Maske-Mesafe-Hijyen üçlemesine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek; “Bu illetten bir an önce kurtulmak için kurallara ve yasaklara uymamız lazım. “Adam sende” ile bir yere varılamayacağını bilmemiz gerekiyor.”  şeklinde konuştular.
Ali TİRİTOĞLU