MAÇKALI ÜRETİCİLERE HİBE DESTEĞİ FIRSATI

MAÇKALI ÜRETİCİLERE HİBE DESTEĞİ FIRSATI

MAÇKALI ÜRETİCİLERE HİBE DESTEĞİ FIRSATI

MAÇKALI ÜRETİCİLERE HİBE DESTEĞİ FIRSATI

Bal ve kümes hayvanı üreticilerine yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hibe desteği müjdesini Ziraat Mühendisi Kuturoğlu verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ülkemizdeki üreticiler ile girişimcileri desteklemeye devam ediyor.

MÜJDEYİ KUTUROĞLU VERDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan bal ve kümes hayvanı üreticilerine destek geldi. Müjdeyi Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Maçka Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı ülkemizdeki üreticiler ile girişimcileri desteklemeye devam ediyor.


MAÇKALI ÜRETİCİLERE ÇAĞRI  
Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kez Arı ve kümes hayvanı üreticilerine yönelik bir destekleme çalışması başlatırken, bu destekten yararlanmak isteyen Maçkalı üreticilerin de kriterleri yerine getirmesi gerektiği bildirildi.
Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreticilere yönelik hibe desteğiyle ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi;


ÜRETİCİLERE %50, % 75 VE % 100’LÜK HİBELER!
Arıcılık projelerine %50, kaz ve hindi yetiştiriciliği projelerine %75, ipekböcekçiliği projelerine %100 hibe desteği veriyoruz.
Arı sütü, polen, propolis gibi arı ürünü üretmek isteyen, 50 ve üzeri arılı kovanı olan ve en az 3 yıl Arı Kayıt Sistemine kayıtlı, Arı Yetiştiricileri veya Bal Üreticileri Birliğine üye üreticilerimiz desteklemeye başvurabilecek.
Arı ürünleri üretiminde kullanılacak makine, alet, ekipman ve seyyar arıcı barakasına %50 hibe desteği verilecek.


HİBE DESTEĞİ ÜRETİMİ CANLANDIRACAK
İpekböcekçiliği yapan gerçek ve tüzel kişilere dut bahçesi tesisi, ipek böceği besleme evi inşası, makine, alet ve ekipman alımlarına %100 hibe desteği verilecek.
Damızlık ve Ticari Kaz ile Ticari Hindi Yetiştiriciliği Desteklemeleri çerçevesinde ise 1.000 adet kapasiteli damızlık kaz, 500 adet kapasiteli ticari kaz veya 1.000 adet kapasiteli ticari hindi işletmesi yatırımlarına %75 hibe desteği verilecek.
Hibe desteği damızlık kaz işletmelerinde yeni kümes ve kuluçkahane inşaatı, makine, alet ve ekipman alımı için, ticari kaz ve hindi işletmelerinde ise yeni kümes yapımı, makine, alet ve ekipman alımı için uygulanacak.”
Kuturoğlu, başvurular Tarım ve Orman Bakanlığı İl/İlçe Müdürlükleri aracılığıyla yapılacağını belirterek, kriterleri karşılayan Maçkalı üreticilerin Maçka Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Fatma KARAHASANOĞLU