MAÇKALI ‘SOSYAL MESAFE’DE!

MAÇKALI ‘SOSYAL MESAFE’DE!

MAÇKALI ‘SOSYAL MESAFE’DE!

MAÇKALI ‘SOSYAL MESAFE’DE!

Devletin 1 Nisan itibariyle PTT kanalıyla verdiği nakdi yardımlar ‘sosyal mesafe’ kuralının kafasını gözünü yaranlar yüzünden artık adrese teslim ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla ihtiyaç sahiplerine nakdi destek ödemesi 1 Nisan’dan itibaren başlatılırken, bazı PTT şubelerinin önünde yoğunluk oluştuğu gözlendi.

MAÇKALILAR KURALLARA SAYGILI
Birçok ildeki vatandaşların ‘sosyal mesafe’ye pek riayet etmedikleri gözlenirken, Maçka’da ise bu durum söz konusu bile değildi.
Maçkalı vatandaşlar ilçedeki PTT Şubesi önünde belirlenen mesafeye dikkat ederken, sadece nakdi yardım alacak olan ihtiyaç sahipleri değil, PTT’de işleri olan vatandaşlarda ‘sosyal mesafe’ kuralına riayet etti.

SOHBET EDENLER DE VAR DI!
Koronavirüs tedbirleri gereği pek dışarıya çıkamayan ve bu nedenle birbirlerini de pek göremeyen bazı Maçkalı vatandaşların ise bu mesafeyi zaman zaman unuttukları dikkatlerden kaçmadı.
Öte yandan İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Trabzon’umuzun da içinde bulunduğu birçok büyükşehirde ve ülkemiz genelindeki illerde nakdi yardım alacak olmanın heyecanıyla olsa gerek ‘sosyal mesafe’ kuralının ruhuna rahmet okutan birçok vatandaş yüzünden nakdi yardımların bizzat kişilerin adreslerinde ödenmesine başlandı.

YARDIMLAR ARTIK ADRESE TESLİM
PTT görevlileri paraları, kendisine nakdi yardım çıkan vatandaşlar ile emekli maaşlarını PTT kanalıyla alan 65 yaş üstü vatandaşların evlerine kadar bizzat giderek imza karşılığında teslim ediyor.
Fatma KARAHASANOĞLU