MAÇKALI MİNİKLER, BİLİNÇLENİYOR!

MAÇKALI MİNİKLER, BİLİNÇLENİYOR!

MAÇKALI MİNİKLER, BİLİNÇLENİYOR!

MAÇKALI MİNİKLER, BİLİNÇLENİYOR!

Maçkalı minikler, veteriner hekimliğin nasıl bir şey olduğunu ve ne yaptığını işin uzmanından öğrendiler.

Maçka Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerlerinden, Veteriner Hekim Tonguç Cengiz, Maçkalı miniklere veterinerliğin görev ve sorumlulukları ile nasıl bir şey olduğunu anlattı.

YENİ VETERİNER HEKİMLERİMİZ GELİYOR!
Maçka Anaokulunda düzenlenen bir etkinlikte, minik öğrenciler Maçka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Tonguç Cengiz’den Veteriner Hekimlik mesleğinin inceliklerini öğrendi.
“Sevimli Minik Dostlarımız” adlı bilgilendirmeyle ilgili değerlendirmede bulunan Veteriner Hekim Tonguç Cengiz, Anaokulu öğrencilerine hayvanları koruma bilincini küçük yaştan itibaren kazandırmak istediklerini belirtti.
Veteriner Hekim Cengiz; “Bunun da ilk adımı olarak Anaokulundaki çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamakla başlamak istedik. Burada çocuklara hayvan beslerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrettik. Bazı hayvan türlerini görsel olarak gösterdik, seslerini dinlettik. Veteriner Hekim nedir? Ne iş yapar, kendisine ne zaman ihtiyaç duyulur? Onlardan bahsettik. Çocukları bu konularda eğlenceli bir şekilde bilgilendirdik.” dedi.


“VETERİNER HEKİMLİK ÇOCUKLUK HAYALİMDİ”
Bilgilendirmeden önce minik öğrencilere kendini tanıtan ve meslekle ilgili detaylı bilgiler veren Tonguç Cengiz, veteriner hekimlerin; hayvanların sağlığının devamını sağlayan, hastalıklarını teşhis ederek tedavilerine yardımcı olan. Üremelerine ve beslenmelerine destek olan kişiler olduğunu söyledi.
Veteriner hekimliğin çocukluk hayali olduğunu belirten Cengiz; “Her insanın bir hayali vardır, benim hayalim de veteriner hekim olmaktı ve oldum.” ifadesini kullandı.


AMAÇ; ÇOCUKLARDAKİ BİLİNCİ GELİŞTİRMEK
Konuyla ilgili açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Coşkun Kuturoğlu; “Tarım ve hayvancılık faaliyetleri asırlar boyu ayrılamaz bir bütün olarak kalmıştır. Amacımız çocuklarda tarım ve hayvancılık bilincini geliştirmektir.” dedi.
Hayvanların her şeyden önce doğal hayatın bir parçası olduğuna dikkat çeken Kuturoğlu; “Hayvanların da bir canlı olarak bu doğada yaşama haklarının olduğunu unutmamalıyız. Şehirlerde hayvanların barınması ve yaşaması çok zordur. Buna rağmen bizlerin de hayvanların yaşamaları, barınmaları ve sağlıklı olmaları konusunda yapabileceklerimiz vardır. Bunu dünyamıza, doğamıza, kısacası çevremize bir katkı olarak görmeliyiz. Doğaya karşı sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız. Zor durumda kalmış hayvanları koruyalım, onların bakımına yardımcı olalım.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte daha sonra hayvan sevgisiyle ilgili birçok hayvanın fotoğrafı ve sesinin de yer aldığı slayt eşliğinde bir sunum yapıldı.

Ali TİRİTOĞLU