MAÇKA'DAN İLGİNÇ İDDİA!

MAÇKA

MAÇKA'DAN İLGİNÇ İDDİA!

MAÇKA'DAN İLGİNÇ İDDİA! 

İlçemiz Maçka sok bir iddia ile sarsıldı. Trabzon’da “Depremzedeyiz” deyip hırsızlık yapıyorlar!

Tüm Türkiye yaşanan deprem felaketi ile sarsılırken Trabzon’da kimliği belirsiz kişilerin kapıları çalarak evlere girmeye çalıştığı iddia edildi.

BU İDDİA MAÇKA’YLA İLGİLİ 
Türkiye iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken Trabzon’da istenmeyen olaylar yaşandığı iddia edildi.
61saat.com’da yer alan habere göre kimliği belli olmayan erkek şahısların evlerin kapılarını çalarak Sivas’tan geldiklerini ve depremzede olduklarını söyleyerek kapılarını çaldıkları vatandaşlardan para istedikleri ifade edildi.

İDDİANIN SAHİBİ OLAYI ANLATTI 
Sosyal medya hesabı üzerinden Merve Çolak isimli bir kullanıcı annesinin ve mahallelinin yaşadığı talihsiz olayları anlattı.
Çolak, Trabzon’un Maçka ilçesi Esiroğlu Mahallesi’nde bulunan kırsal alana giderek depremzede olduğunu söyleyen şahıslar para veya fındık ile ceviz gibi para edecek şeyler istedikleri söyledi.
Merve Çolak adlı şahsın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

KAPI ÇALARAK EVE GİRMEYE ÇALIŞIYORLAR
“Trabzon Esiroğlu taraflarında annemin yaşadığı bir olay oldu. Eve bir kaç kişi geliyor. Depremzede olduğu söylüyor. Fındık ve ceviz istiyorlar. Annem kovuyor. ‘Biz güvendiğimiz şekilde destekleri yapıyoruz’ diyor. Annem fındık ve ceviz vermeyince para talep ediyorlar. ‘Benim babama kolunu bacağını kopardı’ diyor. ‘Para ver’ diyor. ‘Annem yan tarafta emekli polis var. Ona göre’ diyor. ‘Gelsin beni tutuklasın’ diyor ve eve girmeye çalışıyorlar. Hiç korkuları yok.” 

JANDARMA İHBARLAR VAR’ DEDİ
“Jandarmaya haber veriyoruz ancak bulamıyorlar. Bir iki arkadaşımız yazdı. Jandarmada görevli askerler bu tür ihbarlar aldıklarını söylediler. Bu olay gerçekmiş. ‘Eşlerinize söyleyin’ bilgilensinler diyorlar. Ev ev dolaşıp, kırsal alanlarda para veya ne para ederse onları istiyorlar.” 

SES GELMEYİNCE EVE GİRİYORLAR, YAŞLI KADIN HASTANELİK OLDU
“Annem ve annemin baba tarafından arkadaşı komşu köyde yaşıyorlar. Onlarında köyüne gidiyorlar. Dedesinin kapısını çalıyorlar. Ses gelmeyince eve giriyorlar. Adam bunu gördüğü zaman kovuyor bunları. Karşı köyde de tek yaşayan bir kadın var ve onun evine girmeye çalışıyorlar. O kadın çok korktu ve hastaneye kaldırıldı. Daha çok kadınların olduğu evlere girmeye çalışıyorlar. Ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz. Korkuyoruz. Siz tedbirli olun.” ifadelerini kullandı. 
61saat.com