MAÇKA’DAKİ ÜRETİCİLERE ÖNEMLİ UYARI!

MAÇKA’DAKİ ÜRETİCİLERE ÖNEMLİ UYARI!

MAÇKA’DAKİ ÜRETİCİLERE ÖNEMLİ UYARI!

MAÇKA’DAKİ ÜRETİCİLERE ÖNEMLİ UYARI! 

Ziraat Mühendisi Kuturoğlu, üreticileri fındıklarda değişken hava şartlarından dolayı yaşanan küllenme hususunda uyardı.

Ziraat Mühendisler Odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve Maçka Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu,fındık üreticilerine küllenme hastalığı ile ilgili önemli uyarıda bulundu. 

KUTUROĞLU ÜRETİCİLERİ UYARDI 
Maçka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu, hava şartları nedeniyle fındıkta külleme hastalığının görüldüğünü belirterek Maçkalı üreticileri ilaçlama yapmaları yönünde uyardı.

İLAÇLI MÜCADELE AKSATILMAMALI! 
Maçka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu tarafından yapılan açıklamada; “Fındıkta külleme hastalığı için sahada yapmış olduğumuz gözlemler ve üreticilerimizden gelen bildirimler sonucunda bölgemizde hava şartlarının uygun seyretmemesinden dolayı gerekli mücadelenin yapılamaması neticesinde fındık yapraklarında ve zuruflarda yoğun bulaşmalar olduğu tespit edilmiştir. Üreticilerimiz hava şartlarının uygun olduğu günlerde hastalığın ilerlememesi ve tedavi etmek için gerekli ilaçlı mücadeleyi yapmaları gerekmektedir” denildi.
Ali TİRİTOĞLU