MAÇKA’DAKİ ÖĞRENCİLERE İMAM HATİPLERİN TARİHİNİ ANLATTILAR

MAÇKA’DAKİ ÖĞRENCİLERE  İMAM HATİPLERİN TARİHİNİ ANLATTILAR

MAÇKA’DAKİ ÖĞRENCİLERE İMAM HATİPLERİN TARİHİNİ ANLATTILAR

MAÇKA’DAKİ ÖĞRENCİLERE 
İMAM HATİPLERİN TARİHİNİ ANLATTILAR 

Maçka’daki İmam Hatip öğrencileri, KTÜ Tarih ve Yeni Çağ Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Öztürk ve Maçka MYO Sekreteri Aksoy’u konuk etti. 

Akademik Uzmanlar tarafından ilçemiz Maçka’daki okullarda öğrencilere yönelik bilgilendirme ve eğitim seminerleri verildi. 


ÖĞRENCİLER İMAM HATİPLERİN TARİHİNİ ÖĞRENDİ 
‘İmam Hatip Şenlikleri’ kapsamında Maçka Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu ve Maçka Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, KTÜ Tarih ve Yeni Çağ Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Temel Öztürk ve Maçka Meslek Yüksekokulu Sekreteri Mustafa Aksoy’u ağırladı. Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine İmam Hatiplerin tarihininanlatıldığı bölüm keyifle izlendi.

MAÇKA’DA SOHBET HAVASINDA SEMİNER 
KTÜ Tarih ve Yeni Çağ Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Temel Öztürk, ilçemiz Maçka’daki İmam Hatip öğrencilerine yönelik verdiği seminerde İmam Hatiplerin tarihiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Prof. Dr. Öztürk, Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu ile Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine İmam Hatiplerin tarihini anlattı.
Soru-Cevap şeklinde ve karşılıklı sohbet havasında geçen seminerin ardından Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğünün katkılarıyla İmam Hatip öğrencilerine ve konuklara yönelik mangal şenliği yapıldı. 

Öğrenciler, Prof. Dr. Öztürk’ün seminerdeki sohbeti kadar, mangalda pişen etlerin tadını da oldukça beğendiler. 
Ali TİRİTOĞLU