MAÇKA’DAKİ MOBESELER BAKIMDA

MAÇKA’DAKİ MOBESELER BAKIMDA

MAÇKA’DAKİ MOBESELER BAKIMDA

MAÇKA’DAKİ MOBESELER BAKIMDA

Maçka’daki asayiş noktasında önemli görevler üstlenen MOBESE Kameralarının bakımı, geçtiğimiz haftalarda yapılan uygulama ile gerçekleştirildi.

Trabzon’un Maçka ilçesinde MOBESE adı verilen Kent Güvenliği Sistemi kameralarının bakım ve onarımı belli dönemlerde tekrarlanıyor.

ASAYİŞ NOKTASINDA BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLIYOR
Trabzon’un Maçka ilçesinde Kent Güvenliği Sistemi kapsamında kullanılan MOBESE kameraların bakım ve onarımı yapıldı.
Asayiş olaylarında sağladığı kolaylıklar dikkate alındığında polisin işini kolaylaştıran suç unsurlarının önüne geçilmesi ve işlenen suçlarda faillerin yakalanması noktasında oldukça önemli görevler üstlenen MOBESE adı verilen Kent Güvenliği Sistemi kameralarının bakımı yapılıyor.

MAÇKA’DA MOBESE KAMERALARININ BAKIMI YAPILDI
Maçka ilçe merkezinin çeşitli noktalarında yer alan MOBESE kameralarının belirli bir sıra ile tek tek bakım ve onarımları yapılıyor. Mevcut arızalar giderilirken, yağışlı hava sebebiyle kamera üzerinde biriken toz ve çamur şeklindeki benzeri maddeler sebebiyle izleme kabiliyeti düşen kameralar temizleniyor. MOBESE kameraları teknik personeller tarafından vinçler kullanılarak bakımdan geçirilirken, bu kameralar sayesinde suç ve suçlularla mücadelede önemli aşamalar kaydedildiği belirtiliyor.

İLK ADIM 2015’TE ATILMIŞTI
Bu sistemin hayata geçirileceğini ilk olarak 2015 yılında düzenlediği basın toplantısıyla Maçka Belediye Başkanı Ecz. Koray Koçhan açıklamış, o tarihten itibaren sistem peyderpey olarak ilçeye yayılmıştı. Son olarak 2018-2019 yılları arasında gerçekleşen atılımla sadece MOBESE’ler değil aynı zamanda ilçenin giriş ve çıkışlarına konuşlandırılan Plaka Tanıma Sistemi de (PTS) ilçeye giren ve çıkan her şüpheli aracın kimliğini plaka tanımlama yazılımı sayesinde anında güvenlik güçlerine bildiriyor.
Ali TİRİTOĞLU