MAÇKA’DAKİ İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARINDA   OKULA KAVUŞMANIN HEYECANI VARDI

MAÇKA’DAKİ İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARINDA   OKULA KAVUŞMANIN HEYECANI VARDI

MAÇKA’DAKİ İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARINDA                         OKULA KAVUŞMANIN HEYECANI VARDI

            MAÇKA’DAKİ İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARINDA
                        OKULA KAVUŞMANIN HEYECANI VARDI


2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Maçka’da da start aldı. Ce-Zi-Ne Kardeşler İlkokulu’ndaki kutlamalarda coşku ve heyecan vardı.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle ilçemiz Maçka’da İlköğretim Haftası kutlama programı gerçekleştirildi.

AĞIR TOPLAR MAÇKA’DA BULUŞTU
Maçka Ce-Zi-Ne Kardeşler İlkokulunda, Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, Maçka Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Abanoz. İşadamı Celil Hekimoğlu, Ford Otasan Gölcük Fabrika Müdürü Müjdat Tiryaki, Proje Lideri Birol Mutlu, Takım Kalıp Müdürü Burak Gürler, Ekip Lideri Talha Öztaş. KTÜ Maçka Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Volkan Bulut, Maçka İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. 
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalara geçilirken ilk konuşmayı Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel yaptı.


1,5 YILLIK ÖZLEM SONA ERDİ!
Konuşmasına başlarken; “2021 -2022 Eğitim Öğretim yılında geleceğin teminatı körpe fidanlara ilk can suyu olarak eğitim vermeye başlayacağımız ilköğretim haftasına erişmenin heyecanı ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covit 19 salgını nedeni ile yaklaşık 1,5 yıllık bir zaman ayrı kaldığımız öğrencilerimize kavuşmanın sonsuz mutluluğunu içerisindeyiz.” diyen Milli Eğitim Müdürü Adıgüzel, sözlerini şöyle sürdürdü;
“İlköğretim; okumanın, anlamanın, görmenin ve görebildiğinden anlam çıkarmanın, ders almanın, düşünmenin, zekâyı terbiye etmenin yani kültürün temellerinin atıldığı yerdir.


MİLLİ AHLAK VE TERBİYEYE GİDEN YOLDAKİ GÜVENLİ BAŞLANGIÇ
Ayrıca ilköğretim Milli birlik ve beraberliğe, milli ahlak ve terbiyeye giden yolun güvenli başlangıcıdır.
İlköğretim Haftası geleceğin güvencesi, barış dünyasının çiçekleri, hepimizin gururu olan öğrencilerin sevinç ve övünç günleridir. Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi; ‘İlköğretim meselesi demek: vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi, bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir.’ Bunun idrakiyle, içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aydınlık mutlu yarınlara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır. Dünya üzerinde gelişmiş ülkeler, gelişmekte olan ülkeler ve gelişmemiş geri kalmış ülkelerin eğitim sistemleri incelendiğinde ilköğretim ve buna bağlı olarak genel eğitim seviyesinin yüksek olduğu ülkelerin refah ve zenginlik açısından ve dünyaya her konuda yön verebilme gücü olarak hep en önde oldukları görülecektir. Bu da her kuşağın çok sıkı ve iyi bir şekilde eğitiminin gerekli olduğunu basit bir şekilde ortaya koymaktadır.


EĞİTİME VERİLEN ÖNEM ÜST DÜZEYDE!
Ülkemizde de eğitime çok önem verilmekte ve kaynak ayrılmaktadır. Bu rakam 2021 yılı Merkezi yönetim bütçesinin yaklaşık olarak yüzde 15.7 sini oluşturmaktadır. Bu sebeple temel ilköğretim kesinlikle parasız olup bu durum anayasal olarak da güvence altındadır. Yani ilköğretim eğitimi alacak bir öğrencinin ailesinin fakir ya da çok zengin olması durumu değiştirmemektedir. Olabildiğince fırsat eşitliğinin tüm öğrenciler arasında sağlanabilmesi de ilköğretimin hedeflerinden birisidir.

BİZLER HEP YANINIZDA OLACAĞIZ
Sevgili öğrenciler; Sizler anne ve babanızın şefkatli kollarından sizleri anne ve babanız kadar sevecek olan öğretmenlerinizin sıcacık yüreğine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki, bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer insan olarak yetiştirmenin gayreti içinde olacağız.

Değerli veliler; Bizlere emanet ettiğiniz değerli varlığınızın ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hatta hücrelerimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içinde, yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarınızı Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda  milli,ahlaki ve insani değerlere sahip birer fert olarak ,en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Minik yüreklerin coşku dolu ritmiyle kutladığımız bu güzel gün, umarım gelecekte daha mutlu, huzurlu ve başarı dolu nice yılların da müjdecisi olur.


BAŞKAN KOÇHAN’A DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Saygıdeğer misafirler, değerli Öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler.
Bir hatırlatmada bulunarak sözlerime son vermek istiyorum. Eğitim-Öğretim çalışmalarının yeniden sekteye uğramaması için, okullarımızda her türlü tedbirleri almış bulunuyoruz. Ancak tüm paydaşlarımızı Pandemi tedbirlerine sıkı sıkıya uymaya ve aşı olmaya davet ediyoruz. İlköğretim öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okullarına ulaşabilmesi için gerekli olan köprünün yapımını sağlayan Başta Belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Eğitim konusunda bize her türlü desteği veren Sayın Başkanımıza ayrıca şükranlarımı sunuyor ve desteklerinin devamını diliyorum.  Bu düşüncelerle 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı ve bizler için bayramlar kadar güzel sevinçlerin habercisi olan ilköğretim haftası, hepimiz için kutlu olsun diyor sevgi ve Saygılarımı sunuyorum.”


MAÇKA’NIN NÜFUSU AZ, ANCAK NÜFUZU FAZLA
Adıgüzel’in ardından söz alan Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan da verdikleri sözü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Başkan Koçhan; “Gönül Köprüsü ile iki yakayı birbirine bağladık. Yıllardır velilerin can güvenliği olmadığı için şikâyet ettikleri öğrenci ulaşımı alanında daha güvenli daha emniyetli hem de güzel bir estetik oluşturan bir gönül köprüsü oluşturduk. Tabi ki bu projede özellikle İşadamımız Sayın Celil Hekimoğlu’na ve Ford Otosan yetkililerine teşekkür ediyor, ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Biz bir kez daha taaddüt ediyoruz. Milli eğitim müdürlüğümüzün, okullarımızın, öğrencilerimizin, velilerimizin emrindeyiz. Bizim ne imkânımız varsa sizindir. Maçka tarihinden gelen bir kültür ile Trabzon’un en kültürlü, okuma oranı en yüksek hatta nüfusu az ama nüfuzu fazla olan bir ilçedir. Bu nüfuza da eğitim sayesinde ulaşmıştır. Bu vesile ile İlköğretim Haftası kutluyorum.” dedi.  


GÖNÜL KÖPRÜSÜ AÇILDI
Konuşmaların ardından Ce-Zi-Ne Kardeşler İlkokulu öğrencilerinin şiir, folklor gösterileriyle konuklar keyifli anlar yaşarken, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan desteklerinden ötürü işadamı Celil Hekimoğlu’na plaket takdim etti.
Gönül Köprüsünün kurdelesini Belediye Başkanı Koçhan, İşadamı Hekimoğlu, Ford Otasan Gölcük Fabrika Müdürü Tiryaki, Proje Lider Mutlu ve Milli Eğitim İlçe Müdürü Adıgüzel birlikte kestiler.

Fatma KARAHASANOĞLU