MAÇKA’DAKİ CANLILIK PARKLARA YANSIDI

MAÇKA’DAKİ CANLILIK PARKLARA YANSIDI

MAÇKA’DAKİ CANLILIK PARKLARA YANSIDI

MAÇKA’DAKİ CANLILIK PARKLARA YANSIDI

Maçka’da Bayram dolayısıyla İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile alınan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından sonraki ilk günde vatandaşlar parklara akın etti.

Maçka’da ramazan Bayramı dolayısıyla alınan 4 günlük kısıtlama sonrası vatandaşlar cadde ve sokaklara akın etti.

MAÇKALILAR PARK VE SOKAKLARI DOLDURDU
Ramazan Bayramı nedeniyle uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle Maçkalı vatandaşlar, sıcak ve güneşli havayı da fırsat bilerek cadde ve sokakları doldurdu. Çoğunluğun sosyal mesafe kuralına uyduğu ilçede, az da olsa bu kurala dikkat etmeyenler de yok değildi. Kısıtlama kararının sona erdiği ilk günün Maçka’nın en canlı günlerinden biri olan Çarşamba’ya rastlaması da bundaki etkenlerden biri olarak göze çarptı.

KORONALI GÜNLERDE ÇARŞAMBA BEREKETİ
Maçka’da Ramazan Bayramı nedeniyle uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle vatandaşlar, güneşli havayı da fırsat bilerek sokak ve parklara akın etti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı’nda yurt genelinde olduğu gibi Trabzon Maçka’da da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi. Maçka’da vatandaşların büyük çoğunluğu kısıtlamada kurallara uyarak evde kalırken, kısıtlamanın sona ermesiyle evde sıkılan vatandaşlar soluğu dışarıda aldı.

GÜNEŞLİ HAVAYI GÖREN KENDİNİ DIŞARI ATTI
4 gün boyunca evde bunalan vatandaşlar kısıtlama sonrası ilk günün ilçe merkezinin en canlı günlerinden biri olan Çarşamba’ya rast gelmesi ise sokak ve parklarda adeta insan seli oluşturdu. Özellikle banka ve PTT gibi kurumların önünde kuyruklar meydana gelirken, Turgut Özal ve Adnan Menderes parkları da vatandaşın soluklanmasına imkân tanıdı.
Ali TİRİTOĞLU