MAÇKADAKİ BAĞIŞTA DESTEK YİNE OLARDAN GELDİ

MAÇKADAKİ BAĞIŞTA DESTEK YİNE OLARDAN GELDİ

MAÇKADAKİ BAĞIŞTA DESTEK YİNE OLARDAN GELDİ

 

MAÇKADAKİ BAĞIŞTA DESTEK YİNE OLARDAN GELDİ

Kızılay Trabzon Kan Merkezi, Trabzon’daki birçok ilçede olduğu gibi Maçka’daki kan bağışı kampanyasında da büyük ilgi görüyor.

Kızılay Trabzon Kan Merkezi, Trabzon merkez ve ilçelerinde başlattığı kan bağışı kampanyasını sürdürürken, geçtiğimiz haftaki durağı Maçka’ydı.

HALKTAN ÇOK KURUMLAR DESTEK VERDİ
Trabzon Kan Bağış Merkezi tarafından Maçka ilçesinde kan bağış kampanyası düzenlendi. Kızılay Trabzon Kan Merkezi’nin her biri 480 ml’lik paketlerden oluşan ünitelerin doldurulmasıyla yapılan kan bağışı Maçka halkı tarafından yine boş geçilmedi.
Her ayın belli zamanlarında Trabzon ili genelindeki ilçeleri gezerek yapılan kan bağışlarına aracılık eden Kızılay gezici kan aracı, Çarşamba günleri bulunduğu Maçka’da yapılan bağışları kabul ederken, desteğin çoğu yine kamu kurumlarından, jandarma komutanlığı ve emniyet amirliğinden geldi.

VATANDAŞIN DESTEĞİ YETERSİZ!
Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi bu seferki gelişinde de vatandaştan umduğunu bulamayan Kızılay kan toplama aracına yardım yine kamu kurum ve kuruluşlarından geldi.
Maçka Belediyesi ve Maçka Kaymakamlığı başta olmak üzere ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarından destek gören Kan toplama aracına ilçedeki diğer kuruluşlar da destek verdi.
Bu bağışlarda Maçka İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği’ne bağlı personelin desteği de önemli bir yer tutarken, her fırsatta desteğini eksik etmeyen Maçka belediyesi yine iş başındaydı.
Bir dönem Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın bile bizzat kan verdiği Trabzon Kan Bağış Merkezi’ne bağlı Kan Bağışı aracında toplanan kan üniteleri ihtiyaç sahipleri için kullanılıyor.

KAYNAĞI SADECE İNSAN OLAN TEK UNSUR KANDIR!
Kan bağışında bulunmanın önemini vurgulayan Trabzon Kan Bağış Merkezi yetkilileri, kanın yapay olarak üretilmeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvı olduğunun altını çizdiler. Yeni doğan bebekler, kanının değişmesi için kana ihtiyacı olan hemofili ve talasemili hastaları, açık kalp ameliyatı geçirecek insanlar ve trafik kazalarında yaralananların, insanların bağışlayacağı kana ihtiyaçları olduğunu belirten Kan Bağış Merkezi yetkilileri; “Onlara ancak sizler hayat verebilirsiniz. Çünkü kan hayattır. Bu vesile ile kan bağışında bulunan herkese teşekkür ederiz.” diye konuştular.
Ali TİRİTOĞLU