MAÇKA'DAKİ 4 YAYLA ELEKTRİK BEKLİYOR!

MAÇKA

MAÇKA'DAKİ 4 YAYLA ELEKTRİK BEKLİYOR!

MAÇKA'DAKİ 4 YAYLA ELEKTRİK BEKLİYOR!

MAÇKA'DAKİ BU YAYLALAR ELEKTRİK BEKLİYOR

Maçka’da Akarsu, Kırantaş, Ardıçlıyayla ve Çoşandere Mahallelerine bağlı yaylalar kurulan altyapı ve döşenen tesisata rağmen yıllardır elektrik bekliyor.

Maçka’da yıllardır elektrik bekleyen Akarsu, Kırantaş, Ardıçlıyayla ve Çoşandere mahallelerine bağlı yaylaları gündeme yine Ali Osman Aydın taşıdı.

BU YAYLALAR YILLARDIR ELEKTRİK BEKLİYOR
Maçka ilçe genelinde nerede bir sorun varsa çözüm bulmak için koşturan Maçka Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ali Osman Aydın, elektrik direklerinin dikildiği tellerinin 13 yıl önce büyük zahmetlerle çekildiği Maçka’ya bağlı dört mahalledeki yaylanın o gün bu gündür hâlâ elektrik beklediğini söyledi.

HER ŞEY VARKEN ELEKTRİK NEDEN YOK?
Bundan tam 13 yıl önce 2008 yılı yazında büyük emek ve zahmetlerle direkleri dikilerek elektrik tellerinin çekildiği Maçka’ya bağlı Akarsu, Kırantaş, Ardıçlıyayla ve Çoşandere mahallelerindeki yaylalar 2021 yılı yazında de ne yazık ki hâlâ daha elektrikten yoksunlar!
İlçedeki hemen her sorunu gündeme taşıyan ve çözüm bulunması için çaba gösteren Maçka ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Ali Osman Aydın;
“Yaylalara dikilen Elektrik direkleri ve elektrik telleri çürüdü ancak ne hikmetse hizmet hala gelmedi!” dedi.

MİLYONLUK YATIRIM ÇÖP OLMAYA TERK EDİLDİ
İlçemiz Maçka’nın Akarsu, Kırantaş, Ardıçlıyayla ve Çoşandere mahallelerine bağlı yaylalarının yıllardır elektrik beklediğini vurgulayan Aydın, 13 yıl önce belki de birçok mahallede bulunmayan demir direklerle yapılan elektrik hatlarının maalesef şu anda kullanılamaz durumda olduğundan yakındı.
Bu konuyu köy Muhtarlarıyla beraber defalarca Trabzon’daki yetkili kuruma bildirmelerine rağmen hala daha bir çalışma yapılmamasının burada yaylacılık yapan mahalle sakinlerinin haklı tepkisine neden olduğunu belirten Bağımsız Meclis Üyesi Ali Osman Aydın; “Devletin milyonluk yatırımı adeta çöp olmaya terk edilmiş durumda. Bu konuda başta Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu olmak üzere bütün yetkilileri göreve çağırıyoruz.” diye konuştu.

Ali TİRİTOĞLU