MAÇKA’DA YAYLADAN GÖÇ SÜRÜYOR

MAÇKA’DA YAYLADAN GÖÇ SÜRÜYOR

MAÇKA’DA YAYLADAN GÖÇ SÜRÜYOR

MAÇKA’DA YAYLADAN GÖÇ SÜRÜYOR

Maçka’da sonbaharla birlikte yayladan göç eden koyun sürüsünün Maçka ilçe merkezinden geçişi ilginç görüntüler oluşturdu.

Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı yaylalarda yazı geçiren koyun sürüleri, sonbaharla birlikte köylerdeki ağıllarının yolunu tuttu.

YAYLA MACERASI SONA ERDİ
Koyun sürüsünün, yayla dönüş güzergâhı olan Maçka ilçe merkezinden geçişi sırasında ise ufak çaplı bir trafik duraksaması yaşandı.
Köylerdeki ağıllarına götürülen koyun sürülerinin ilçedeki Vazelon Pansiyon önünden geçişi sırasında koyunlar ve kuzuları kendilerinin sevmek için hamle yapan çocuklardan kaçarken, dağılan sürüyü toparlamak ise yine çobanlara ve çoban köpeklerine düştü.


VATANDAŞ İLGİYLE İZLEDİ
Geçtiğimiz hafta başı öğle saatlerinde, yayla yolundan ilçenin ana caddelerinden biri olan Atatürk Caddesine inen koyun sürüsü, buradan tarihi Maçka Köprüsünü takiben gidecekleri güzergâh doğrultusunda köylerine doğru hareket ederken çobanların kontrolünde yüzlerce koyunun yoldan geçişi sırasında trafik kısa bir süreliğine durdu. Koyunlara yol veren sürücüler bu sırada sürünün ilerlemesini beklerken, sürünün Maçka ilçe merkezinden geçişi ise vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
Ali TİRİTOĞLU