MAÇKA’DA “YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK” ETKİNLİĞİ

MAÇKA’DA “YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK” ETKİNLİĞİ

Maçka’da 7-13 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” sloganıyla uygulama yapıldı.

MAÇKA’DA “YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK” ETKİNLİĞİ

Maçka’da 7-13 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” sloganıyla uygulama yapıldı.

Kaymakam Selim Çomaklı, İçişleri Bakanlığının ülke genelinde başlattığı 5 Adımda Güvenli Trafik kampanyasına trafik ekipleriyle birlikte katılırken, yaya ve sürücüleri bilgilendirerek uygulamaya destek verdi.

YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK MAÇKA’DA
Maçka’da 7-13 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” sloganıyla uygulama gerçekleştirildi.
7-13 Mayıs Karayolları ve Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, ülke genelinde eş zamanlı olarak tüm il ve ilçelerde gerçekleştirilen ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ uygulaması Maçka’da Atatürk Caddesi Hükümet Konağı önündeki alanda yapıldı. Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı’nın katıldığı uygulamaya 'Trafik Dedektifi' unvanı verilen çocuklarda eşlik etti. Etkinlikte emniyet kemeri, trafik ışıkları, yaya geçidinin kullanılması hususunda vatandaşlar bilgilendirilirken, Maçka Emniyet Müdürlüğü ve Maçka İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince çocuklara çeşitli hediyelerin yanı sıra projeye ilişkin bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı.


CAN KAYBINI ÖNLEMEK İÇİN TEDBİR ŞART
Uygulamayla ilgili acıkmada bulunan Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı; “Bu hafta Karayolları Trafik Haftası 7-13 Mayıs tarihleri arasında, bakanlığımızı öncülüğünde tüm il ve ilçelerimizde bu haftayı etkin bir şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Jandarma ve emniyetimizin trafik ekipleri vatandaşımızı bilinçlendirmek, toplumda duyarlılığı artırma adına burada yapılan uyarılar ve dağıtılan broşürlerle duyarlılığı en üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz. Hepimizi zaman zaman derinden üzen ülkemizde trafik kazaları meydana geliyor. Aldığımız tedbirlerle mümkün mertebe trafik kazalarımızı minimize etmek, can kaybını minimize adına bakanlığımızın öncülüğünde farklı aktiviteler yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

SADECE SÜRÜCÜLER DEĞİL YAYALAR DA UYARILDI
Birçok yerde okullarda öğrencileri de işin içine sokarak toplumu bilinçlendirme adına yaptıkları çalışmalardan bahseden Kaymakam Çomaklı, sadece sürücüleri değil yayaları da yaya geçidinde gerekli kurallara uymaları noktasında uyararak bunun için hazırlanan el afişlerinden dağıttıklarını söyledi.

KAZALARIN YÜZDE 50’SİNDE HATA YAYALARIN!
Yayaların karıştığı trafik kazalarında yüzde 50’ye yakın yayaların hatalarından kaynaklanan kazaların olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı; “Bu yıl Bakanlığımızın geliştirdiği ‘Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik' mottosu oluşturuldu. Temennimiz ülkemizde kazasız belasız bir yılı geçirmek. Vatandaşlarımızın da can ve mal kaybını en aza indirmek.” ifadelerine yer verdi.
Ali TİRİTOĞLU