MAÇKA’DA YATILI KUR’AN KURSU HİZMETE BAŞLIYOR

MAÇKA’DA YATILI KUR’AN KURSU HİZMETE BAŞLIYOR

MAÇKA’DA YATILI KUR’AN KURSU HİZMETE BAŞLIYOR

MAÇKA’DA YATILI KUR’AN KURSU HİZMETE BAŞLIYOR 

Maçka’da 3 yıllık bir çalışmanın ardından hayata geçirilen “Yatılı Erkek Kur’an Kursu” yeni Eğitim-Öğretim sezonuyla birlikte hizmete başlıyor.

Maçka’da Müftü Halit Aydın Yatılı Erkek Kur’an Kursu okulların başlaması ile birlikte hizmete başlıyor. 

YATILI KUR’AN KURSU BU YIL HAYATA GEÇİYOR 
Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı hayırsever Doç.Dr. Mustafa Aydın’ın destekleriyle bu yıl Maçka’dahayata geçecek olan Müftü Halit Aydın Yatılı Erkek Kur’an Kursu okulların başlaması ile birlikte açılıyor. 
4.Sınıftan 5. Sınıfa geçen ve 5.Sınıftan 6. Sınıfa geçen öğrencilerin kayıt yaptırabileceği kursta öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini açıklayan Maçka Müftülüğü, yatılı Kur’an Kursu’na kayıt yaptıran öğrencilerin Maçka Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim görecekleri için servise de ihtiyaç duymayacaklarını bildirdi. 

MÜFTÜ CEBECİ’NİN DUYGUSAL DEĞERLENDİRMESİ 
Maçka Müftüsü Mehmet Cebeci, Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nunhizmete açılacak olması dolayısıyla yaptığı duygu dolu değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi; 
“Selamün Aleyküm Kıymetli Dostlar!
Rabbimin ikramı ile 3 yıllık bir gayretin sonucu, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı hayırsever Doç.Dr. Mustafa Aydın Hocamızın destekleriyle bu yıl Maçka’mızda

Müftü Halit Aydın Yatılı Erkek Kur’an Kursumuzu okulların başlaması ile birlikte açıyoruz inşallah.
4.Sınıftan 5. Sınıfa geçen ve 5.Sınıftan 6. Sınıfa geçen öğrencilerimizi bekliyoruz inşallah.”


YATILI KURS ÜCRETSİZ OLACAK 
Kursta öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini açıklayan Maçka Müftüsü Mehmet Cebeci, öğrencilerin servise ihtiyaç duymadan Kur’an Kursunun hemen yanındaki İmam Hatip Ortaokulunda okuyacaklarını kaydetti. 
Ali TİRİTOĞLU