MAÇKA’DA TURİZM HAREKETLİLİĞİ 

MAÇKA’DA TURİZM HAREKETLİLİĞİ 

MAÇKA’DA TURİZM HAREKETLİLİĞİ

MAÇKA’DA TURİZM HAREKETLİLİĞİ 

Maçka’da turizm hareketliliği yaşanıyor. Başkan Koçhan, turların 20 gün önceden başladığını belirterek, sezonun geçen yıla oranla yüksek olacağını iddia etti. 

Trabzon’un turizm noktasında en hareketli ilçelerinden Maçka’da turist yoğunluğu üst noktalara ulaşmaya başladı.

YOĞUNLUK BAYRAMDAN BAŞLADI 
Maçka’datrafik yoğunluğununKurban Bayramından itibaren oluşmaya başladığını kaydeden Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan; “Turizm sezonu çok hızlı başladı. Maçka’da Arife gününden itibaren trafik yoğunluğu var. Bu anlamda trafik ekipleri de tedbirleri aldı ama güzel bir yoğunluk yaşanıyor Hamsiköy Vadisinde. Bayramda oradaydım,ilk gün değil ama ikinci gün oldukça bir hareketlenme başladı! Yoğun bir sezon bizi bekliyor.” diye konuştu.

YÜZDE 20 – 30 DAHA YOĞUN OLACAK
Geçen sezona göre bu dönem turist yoğunluğunun daha fazla olup olmayacağı sorusuna ise Koçhan; “Bence daha yüksek olacak. Geçen seneye göre en az yüzde 20 - 30 daha yüksek olacak. Macera Parkımızda da hareketlenme başladı. Sümela trafiğinden bu yoğunluğun arttığını görüyorsunuz. 9 gün tatil, 10 gün bayramla öne gelmesi yerli turizm açısından da canlılık dile getirdi.” şeklinde cevap verdi. 

TURLAR 15 – 20 GÜN ÖNCEDEN BAŞLADI
Maçka Bölgesinde otellerin doluluk oranıylailgili değerlendirmesinde turların 15 – 20 gün önceden gelmeye başladığının net bir şekilde görüldüğünü belirten Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan; “Bende bu turizm sezonunun hem Trabzon hem de Maçka açısından oldukça yoğun geçeceği kanaati oluştu.” dedi.