MAÇKA’DA TEZGÂHLARI KÜLTÜR BALIKLARI DOLDURDU

MAÇKA’DA TEZGÂHLARI KÜLTÜR BALIKLARI DOLDURDU

MAÇKA’DA TEZGÂHLARI KÜLTÜR BALIKLARI DOLDURDU

MAÇKA’DA TEZGÂHLARI KÜLTÜR BALIKLARI DOLDURDU

Et fiyatlarının yüksekliği Maçka’daki vatandaşı balık tezgâhlarına yöneltirken, somon ve levrek ise et ile kafa kafaya gidiyor!

Türkiye’de denizlerde av yasağının başlaması ile birlikte balık tezgâhları kültür balıklarına kalırken, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte tezgâhların yeni gözdeleri de bunlar oldu.

VATANDAŞIN GÖZÜ BALIKLARDA
Maçkalı balıkçılar korona virüsüne karşı vatandaşların somon, levrek ve alabalık gibi kültür balıklarına yöneldiğini belirtirken, Maçka’daki balık tezgâhları Ramazan ayında kültür balıklarıyla doldu.

BALIK FİYATLARI ET İLE YARIŞIYOR
Koronavirüs salgını nedeniyle ‘Evdekal’ uyarılarına riayet eden Maçkalı vatandaşlar Ramazan ayı ile birlikte et fiyatlarının yüksek seyretmesinden dolayı balığa yöneliyor.
Maçka’daki balıkçı tezgahlarının yüzde 70’i Covit-19 sebebiyle kepenklerini açmazken, çalışanlar ise vatandaşın ucuz olması ümidiyle balığa yöneldiğini belirtiyor.

RAMAZAN’DA TEZGAHLAR KÜLTÜR BALIĞI DOLDU
Ramazan ayında tezgâhları alabalık, buz balığı, levrek ve somon işgal ederken, Maçka’da özellikle somon ve levreğin fiyatları et fiyatlarıyla kafa kafaya gidiyor.
Levrek ve Somon’un kilosunun 37,5 TL’den alıcı bulduğu Maçka’daki balıkçı tezgâhlarında Alabalık boyutuna göre 7,5 ile 10 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
Buzbalığı olarak da adlandırılan Norveç Uskumrusunun tanesi ise 5 TL’den alıcılarını bekliyor.
Fatma KARAHASANOĞLU