MAÇKA'DA TEZGÂHLAR BALIKLA ŞENLENDİ

MAÇKA

MAÇKA'DA TEZGÂHLAR BALIKLA ŞENLENDİ

MAÇKA'DA TEZGÂHLAR BALIKLA ŞENLENDİ

Maçka’daki balıkçı tezgâhları birbirinden farklı çeşitte balıkla şenlenirken, Balıkçı Ertuğrul’un tezgâhını süsleyen kalkan 1500 liraya alıcı buldu.

Trabzon’da havaların da soğumasıyla birlikte balıkçı tezgâhlarındaki çeşitlilik artarken Maçka’daki balıkçı tezgâhları da birbirinden farklı balık çeşidine ev sahipliği yapıyor.

TEZGÂHLARIDA BALIK BAYRAMI
Trabzon’un Maçka ilçesinde balıkçı tezgâhlarında balık bolluğu yaşanıyor. Havaların soğuk seyretmesi balıkçı tezgâhlarına olumlu şekilde yansıdı. Öyle ki Maçka’daki balıkçılar ilçemizde nadir görülen birçok balık çeşidine de ev sahipliği yaptı.
Bunlardan biri olan ve yıllardır ilçe halkına balık temin eden Maçka’nın köklü balıkçılarından Merkez Balıkçılık sahibi Balıkçı Ertuğrul Tüfekçi ve oğulları, geçtiğimiz haftalarda tezgâhlarını süsleyen dev kalkan balığını 1500 lira gibi rekor bir ücrete satarak sezonun en bereketli satışlarından birini gerçekleştirdi.

MAÇKA HALKI BALIĞA DOYDU
Denizlerde 1 Eylül tarihi itibariyle kalkan balık avı yasağıyla birlikte Karadeniz’e açılan Trabzonlu balıkçılar ilk etapta yoğun bir istavrit avı gerçekleştirirken, havaların soğuk seyretmesiyle birlikte tezgâhlar hamsi ve palamut dâhil farklı türde birçok balık çeşidine de ev sahipliği yaptı.
İlçemiz Maçka’da da istavrit, hamsi ve palamutla süslenen tezgâhlarda barbun, çinekop, çupra ve kalkan gibi farklı çeşitte balıklar da kendine yer buldu. Maçka ilçe halkının büyük ilgi gösterdiği balıkçı tezgâhlarında geçtiğimiz hafta itibariyle hamsinin kilosu 20, istavritin kilosu 15 liradan alıcı bulurken, bu sezon nadir de olsa tezgâhları süsleyen palamut tanesi 35 liradan satıldı. Çinekop, çupra ve barbun gibi balıkların 35, 40 liradan alıcı bulduğu balıkçı tezgâhlarında bir de iri bir kalkan balığına 1500 liradan alıcı çıktı.
Ali TİRİTOĞLU