MAÇKA’DA ÖRNEK ETKİNLİK

MAÇKA’DA ÖRNEK ETKİNLİK

Maçka Toplum Sağlığı Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Dünya Yürüyüş Günü”etkinliği örnek oldu.

MAÇKA’DA ÖRNEK ETKİNLİK 

Maçka Toplum Sağlığı Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Dünya Yürüyüş Günü”etkinliği örnek oldu. 

Maçka Ali Kemal Aktürk Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Maçka Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gençlik Spor Merkezi öğretmen, öğrencileri ve idarecilerinden oluşan grup, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın da katılımı ile bir yürüyüş gerçekleştirildi.

DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ’NDE YÜRÜDÜLER 
Maçka Ali Kemal Aktürk Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde yürüyüş sonunda Halk Eğitim Merkezi’nin Horon ekibi ile Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ve diğer katılımcılarla Program devam etti.
Açılan Pankartlarla Sağlıklı Yaşam için Fiziksel Aktivitenin önemine dikkat çekilirken, burada bir konuşma yapan Maçka Ali Kemal Aktürk Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Yasin Burak Odabaş, obezitenin önlenmesi için sağlıklı yaşam ve hareketin önemine vurgu yaptı. 

HASTALIKLARIN EN ÖNEMLİ NEDENLERİNDEN BİRİ HAREKETSİZLİK
Maçka Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Odabaş yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Dünya Yürüyüş Günü’ kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda Maçka Toplum Sağlığı Merkezi olarak stant kurarak konu ile ilgili bilgilendirmeler yaptık. Amacımız vatandaşlara fiziksel aktivitenin öneminin gerekliliğini vurgulamak ve farkındalık oluşturmaktır. Biliyorsunuz son dönemlerde kronik hastalıklarda bir artış söz konusu. Bunların başında kalp hastalıkları ve hipertansiyon başta gelmekte bunun en önemli nedenlerinden biri de hareketsizlik. 

DÜNYADA ÖLÜM SIRALAMASINDA DÖRDÜNCÜ 
Maalesef dünyadaki ölümlerin sıralamasında dördüncü sırada hareketsizlik yer almakta. Bazı hastalıkların özellikle kolon kanserinin yüzde 27’si diyabetin yüzde 25’i yine kalp hastalığının yüzde 30’undan hareketsizliğin sorumlu olduğu düşünülüyor. Biz de maalesef hareketsiz bir toplum olduğumuz için fiziksel aktiviteyi artıralım istiyoruz. Her gün haftanın 5 günü en az 30 dakikalık yürüyüşler yapalım diyoruz. Yaklaşık günde en az 10 bin adım atalım diyoruz, bu şekilde ancak kronik hastalıklarla mücadele edebiliriz. Bu anlamda da sağlıklı yaşam için harekete geçelim diyoruz.” diye konuştu.
Yılmaz KAYA