MAÇKA’DA ORMAN HASSASİYETİ

MAÇKA’DA ORMAN HASSASİYETİ

‘21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’ dolayısıyla ilçemiz Maçka’da bir hafta boyunca devam edecek etkinlikler ile fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

MAÇKA’DA ORMAN HASSASİYETİ

‘21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’ dolayısıyla ilçemiz Maçka’da bir hafta boyunca devam edecek etkinlikler ile fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta başında 21 Mart 2022 pazartesi günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Maçka’da da çeşitli etkinliklerle kutlanan “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” özellikle miniklerin ve öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılandı.

ORMAN HAFTASI’NA YAKIŞIR PROGRAM
Maçka Halil Atmaca Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış törenine Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, Maçka Orman İşletme Müdürü Sıddık Aydın’ın yanı sıra, çok sayıda Orman Muhafaza memuru, mülki ve idari amirler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine binaen Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan ve Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı birer konuşma yaptılar.


BİZLER DE YARI ORMANCI SAYILIRIZ
Başkan Koçhan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in (S.A.V) “Kıyâmet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyâmet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!” Hadisine vurgu yaparken, ülkemizde ağaçlandırmanın önemine değindi.
Maçka Belediyesi olarak kendilerinin de ilçe genelindeki ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağladıklarını belirten Başkan Koçhan, kendilerinin de bu anlamda yarı ormancı sayılabileceğini belirtti.


AĞAÇ SEVGİSİ TOPLUMA AŞILANMALI
Başkan Koçhan’ın ardından söz alan Kaymakam Selim Çomaklı da ormancılık anlayışının sadece sürdürülebilir olmasının değil, aynı zamanda ağaçlandırma kültürünün ve ağaç sevgisinin topluma kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.
Ardından Orman Haftası ile ilgili görsel bir sunum gerçekleştirildi. Temel olarak, ‘Orman Nedir’, ‘Ülkemizdeki Orman Varlığı’ ve ‘Ormanların Faydaları’ gibi konularda katılımcılar bilgilendirilirken, ormanların Ulusal Savunma ve Güvenlik açısından üstlendiği role değinildi.


ORMAN HAFTASI VE ÇANAKKALE RUHU
Maçka Orman İşletme Müdürlüğü Hamsiköy Orman İşletme Şefi Evşen Kocapınar’ın Orman Haftası’yla ilgili sunumundan sonra Maçka Orman İşletme Müdürlüğü’nün 2021 yılında yapmış olduğu faaliyetleri anlatan video izlendi.
Orman Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu ‘Çanakkale Ruhu’ adlı kısa videoyu büyük bir beğeniyle takip eden katılımcılar, Maçka Orman İşletme Müdürlüğü’nün Maçka Şehitleri’ne ithafen hazırladığı videonun gösteriminde ise duygusal anlar yaşadı.


FİDANLAR KAPIŞILDI HATIRA ORMANINA DİKİM YAPILDI
Son olarak Orman Haftası konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirilirken, öğrencilere ödülleri, Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan ve Maçka Orman İşletme Müdürü Sıddık Aydın tarafından verildi.
Buradaki törenin ardından yine aynı merkez içerisinde öğrencilere yönelik olarak fidan dağıtımı yapıldı. Son olarak Kaymakam Çomaklı, Başkan Koçhan ve Orman İşletme Müdürü Aydın ile mülki ve idari personelin de iştirak ettiği Şehit Eren Bülbül Hatıra Ormanı fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Daha sonraki günlerde hafta boyunca çeşitli sunum ve fidan dağıtım etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ali TİRİTOĞLU