MAÇKA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜME ONAY ÇIKTI

MAÇKA

MAÇKA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜME ONAY ÇIKTI

MAÇKA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜME ONAY ÇIKTI

Maçka'da kentsel dönüşüme CHP'li üyelerin ret oyuna rağmen Belediye Meclisi'nden onay çıktı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Maçka Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında ilçe genelinde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm çalışmalarına onay çıktı.

BEŞYILDIZ KONUTLARI KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRİYOR
Maçka Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı, geçtiğimiz hafta gerçekleşirken, Beşyıldız Kentsel Dönüşümü için onay oy çokluğuyla alındı.
Konuyla ilgili gerekli çalışmalar tamamlanırken, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, en kısa sürede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tespit ettiği riskli binalar başta olmak üzere tüm binaları yıkıp, ilçe halkı için yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını söyledi.
Trabzon’un Maçka ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riski binalar olarak belirlenen Beşyıldız Konutları’nın kentsel dönüşüm çalışmaları kapmasında yıkılarak yerine yenilerinin yapılmasına Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin ret oyuna rağmen onay çıktı.


RİSKLİ BİNALAR KENTSEL DÖNÜŞÜME!
Maçka Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda ilçede yer alan Beşyıldız Konutlarının üç adet bina Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bina ilan edilmişti. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Beşyıldız Konutları ile ilgili proje geliştirerek Kentsel Dönüşüm programı başlattı. Yapılan çalışmanın ilk ayağında Maçka Belediyesi Meclisi kamulaştırma onayı için görüşmeler gerçekleştirdi. Gerçekleşen meclis toplantısında Başkan Koçhan, meclis üyelerine bilgi verirken, meclis üyelerinin onayını istedi. Mecliste bulunan 13 AK Partili meclis üyesi onay verirken, 3 CHP’li meclis üyesi Kentsel dönüşüme ret oyu verdi.

VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK
Belediye Başkanı Koray Koçhan yaptığı açıklamada; “Beşyıldız Konutlarındaki vatandaşlarımızın mağduriyeti söz konusu ve bu konu ile ilgili tüm proje çalışmalarını tamamladık. Meclisimizden CHP’li arkadaşlarımızın neye itiraz ettiklerini bilmediklerini düşünsem de onayımızı aldık. Şimdi gerekli kamulaştırma çalışmaları tamamlayarak, Beşyıldız Konutları Kentsel Dönüşüm programını başlatıyoruz. Mevcut, atıl ve güvenli olmayan binaları yıkacağız. Vatandaşlarımıza taşınma, kira yardımı, gerekli tüm adımları atarak mağduriyet yaşatmadan yeni evlerini teslim edeceğiz. Birileri tüm projelere ‘hayır’ demeye devam etsinler, biz vatandaşımızın yararını tüm çalışmalarımızı yapmaya hizmete devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.