MAÇKA’DA İMAMLAR ATAĞA KALKTI

MAÇKA’DA İMAMLAR ATAĞA KALKTI

MAÇKA’DA İMAMLAR ATAĞA KALKTI

MAÇKA’DA İMAMLAR ATAĞA KALKTI

Maçka İlçe Müftülüğü ‘nün İmam Hatiplerden oluşturduğu Gençlik Komisyonu, bir süredir yaşanan durgunluğun ardından yeniden atağa kalktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Maçka İlçe Müftülüğü, bünyesinde kurduğu Gençlik Komisyonu ile halka daha yakın olmayı amaçlayan Maçka Müftülüğü, özellikle çocuklara ve gençlere yönelik projeler üretirken, bir süre yaşanan durgunluğun ardından yeniden çalışmalara başladı.

SABAH NAMAZI BULUŞMALARI YENİDEN BAŞLADI
2018 yılında başlayan uygulamada genellikle çocuklara ve gençlere yönelik olarak gerçekleştirilen Sabah Namazı buluşmalarından bir süredir ses seda çıkmıyordu.
Maçka Şehit Eren Bülbül Camii İmam Hatibi Orhan Katı’nın, ilk etapta 61 genç cemaat için başlattığı 61 altın kampanyası ve özellikle çocukları ve gençleri teşvik etmek amacıyla 40 gün üst üste Sabah Namazına gelen cemaate altın hediyesi, İlçe Müftülüğünü de daha önce başlattığı uygulamaya geri döndürdü.

SABAH NAMAZI BULUŞMALARINA İLGİ ARTIYOR!
Mataracı Grup imamları geçtiğimiz hafta içi gerçekleştirdiği Sabah Namazı buluşmasında kalabalık bir cemaatle bir araya gelirken, namaz sonrasında ise kahvaltı yapıldı.
Maçka İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci ve İlçe Vaizi Sefer Bostan’ın da iştirak ettiği Sabah Namazı buluşmasına gençlerin ilgisi de büyük oldu.
Mataracı merkez Camii’nde gerçekleştirilen Sabah Namazı buluşması sonrası yapılan kahvaltıda edilen sohbet
ise sıcak bir ortamda gerçekleşti.
Resmi bir kurum olarak din işlerini yürütmekle görevli olan Diyanet İşleri Başkanlığı Maçka İlçe Müftülüğü, topluma rehber olma görevinin yanı sıra, bünyesinde kurduğu Gençlik Komisyonu ile de özellikle gençlerin milli ve manevi yönden korunmasını sağlamayı amaçlıyor.


ORHAN HOCANIN ÖDÜL TEŞVİKİ
Bir süredir durgun seyreden Maçka Müftülüğü’nün uygulamasının yeniden hayata geçirilmesinin Maçka Şehit Eren Bülbül Camii İmam Hatibi Orhan Katı’nın kişisel gayretleriyle başlattığı Sabah Namazı Buluşmaları sonrasında gerçekleşmesi dikkat çekti. Maçka Şehit Eren Bülbül Camii İmam Hatibi Orhan Katı’nın uygulaması gazetemizde haber olmuş, ilçe esnafı ve bazı iş insanları da uygulamaya maddi anlamda destek vererek Orhan hocanın namazı gençlere özendirmesi uygulamasına katkıda bulunmuştu. Bu uygulamanın finali de yine geçtiğimiz haftalarda gerçekleşmiş ve bu programa Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan da katılmıştı.

UYGULAMA HEDEFİNE ULAŞTI
Başkan Koçhan’ın katıldığı program bir Sabah Namazı sonrasında yapılan kahvaltı ve gençlerin altınla ödüllendirilmesiyle gerçekleşirken, asıl önemlisi de genç cemaatin o tarihten itibaren herhangi bir ödül vaadi olmadan özellikle Sabah Namazından başlayarak vakit namazlarında cemaate yaptığı katkıyla hedefine ulaşmış olduğuydu.
Ali TİRİTTOĞLU