MAÇKA’DA HAYAT BİR DAKİKALIĞINA DURDU!

MAÇKA’DA HAYAT BİR DAKİKALIĞINA DURDU!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla, Maçka’da Saat: 09.05’de hayat bir dakikalığına durdu.

MAÇKA’DA HAYAT BİR DAKİKALIĞINA DURDU!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla, Maçka’da Saat: 09.05’de hayat bir dakikalığına durdu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikali 83. yıldönümü dolayısıyla ilçemiz Maçka’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

ATATÜRK’Ü EBEDİYETE İNTİKALİNİN 83. YILINDA ANDIK
Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yılında yapılan anma programı 10 Kasım’da gerçekleştirilen çelenk sunma törene ile başladı.
Hükümet Konağı önündeki Çelenk Sunma Töreninin ardından Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan ve protokol üyeleri Kayalar Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu Atatürk’ü Anma Programı’na katıldı.


SAAT 09.05’DE HAYAT DURDU
Maçka Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törene Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan ile protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Protokol üyelerinin sırasıyla Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Bu anlarda Maçka’da adeta hayat dururken insanların sokakların yanı sıra, evlerinin balkonlarında da saygı duruşuna katıldıkları görüldü. Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasına müteakip Maçka Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu Atatürk’ü Anma Programı ile devam edildi.

KAYALAR MTA LİSESİ ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ
Maçka Halk Eğitim Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Atatürk’ün hayatını konu alan video gösterisi. Atatürk’ün Sevdiği Şarkıları konu alan koro sunumu ve oratoryo gösterisi akabinde program sona erdi.
Fatma KARAHASANOĞLU