MAÇKA'DA HAMSİ BEREKETİ

MAÇKA

Son haftalarda Karadeniz’de bol miktarda avlanan hamsi İlçemiz Maçka’daki tezgâhları da şenlendirirken bu durum doğal olarak fiyatlara da olumlu yansıdı.

MAÇKA'DA HAMSİ BEREKETİ

Son haftalarda Karadeniz’de bol miktarda avlanan hamsi İlçemiz Maçka’daki tezgâhları da şenlendirirken bu durum doğal olarak fiyatlara da olumlu yansıdı.

Karadeniz’de son birkaç haftadır, balık avı sezonunun ilk zamanlarındaki istavrit avını andırır şekilde hamsi avı yaşanırken, tezgâhları şenlendiren bu durum doğal olarak hamsi fiyatlarını da aşağıya çekti.

MAÇKA’DA BALIKÇI TEZGÂHLARI ŞENLENDİ
Geçtiğimiz hafta itibariyle Maçka’da faaliyet gösteren, Maçka Merkez Balıkçılık (Balıkçı Ertuğrul Tüfekçi), Maçka Balıkçılık (Osman Çoban), Ersan Balıkçılık (Ersan Hacısalihoğlu) ve Reisoğlu Balıkçılıkta fiyatı 10-15 TL arasında değişen fiyatlarda satılan hamsi diğer türlerin de satışına olumlu yönde katkı sağladı.

HEM HALK MEMNUN HEM DE BALIKÇI
Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de kalmasının ardından denize açılan tekneler özellikle son birkaç haftadır bol miktarda hamsi ve istavritle Trabzon’a dönerken, geçtiğimiz hafta itibariyle hamsinin kilosu 10-15 TL arasında değişen fiyatlarda satıldı. Bu durum hem Maçka halkını hem de Maçka’daki balıkçı esnafını memnun ederken, hamsinin yanı sıra istavrit avında da bolluk yaşanmasına rağmen halk daha çok hamsiyi tercih etti.

Geçtiğimiz hafta itibariyle Maçka’daki balık fiyatları şöyle oluştu;

CİNSİ              EN DÜŞÜK                EN YÜKSEK

Hamsi             10,00                         15,00
İstavrit            10,00                          15,00
Palamut(ad)  30,00                         35,00
Çupra              45,00                          55,00
Çinakop          35,00                          40,00

Ali TİRİTOĞLU